Bekendmaking Vooraankondiging bestemmingsplan "Kerkrade West I 2e herziening", Kerkrade

Logo Kerkrade

Het college van de gemeente Kerkrade maakt op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan “Kerkrade West I 2e herziening” wordt voorbereid.

Ten aanzien van het perceel met kadastrale aanduiding KRD00 H 1560 G 0, opgenomen in het bestemmingsplan "Kerkrade West I", is geconstateerd dat voor een deel van dit perceel abusievelijk enkel de bestemming ‘Wonen’ is opgenomen zonder bouwvlak c.q. bouwtitel. Voor het andere deel van het perceel is een bouwvlak opgenomen voor de reeds bestaande woning (Carboonstraat 8) alsmede voor een nog te realiseren woning (op het perceel gelegen tussen Carboonstraat 4 en 8).

In het voor bestemmingsplan “Kerkrade West I” geldende bestemmingsplan “Klein Graverstraat” (goedgekeurd door Gedeputeerde Staten 10 juli 1972) is wel een bouwvlak opgenomen voor het onbebouwde perceel tussen Carboonstraat 8 en 12. Op basis van dit bestemmingsplan was derhalve ter plekke (de bouw van) een woning toegestaan. Door middel van het voeren van de planologische procedure van het bestemmingsplan “Kerkrade West I 2e herziening” voor het thans aan de orde zijnde deelperceel wordt dit weer hersteld.

De omvang van de verbeelding van het nieuwe bestemmingsplan “Kerkrade West I 2e herziening” voor de nieuw te realiseren woning omvat slechts één perceel, namelijk het perceel met kadastrale aanduiding KRD00 H 1560 G 0 . Het onbebouwde perceel is gelegen tussen Carboonstraat 8 en 12 te Kerkrade.

Tegen het voornemen om voornoemd bestemmingsplan in procedure te brengen kunt u geen zienswijzen indienen en er wordt over dit voornemen geen advies gevraagd van een onafhankelijke instantie. Er worden ten aanzien van dit voornemen ook geen stukken ter inzage gelegd.

Het voornemen bestaat om op 10 augustus 2016 de planologische procedure ex Wet ruimtelijke ordening op te starten door middel van de ter visie legging van het ontwerpbestemmingsplan“Kerkrade West I 2e herziening”. Op dat moment krijgt eenieder de gelegenheid om zienswijzen kenbaar te maken met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan. Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan kennisgeving worden gedaan in het Stadsjournaal in de uitgave 1Kerkrade, de Staatscourant (online) en via de website van de gemeente. In die kennisgeving zal worden vermeld wanneer en hoe de stukken zijn in te zien en hoe u daarover uw zienswijze kenbaar kunt maken.

Kerkrade, 3 augustus 2016

Het college voornoemd,

J.J.M. Som, burgemeester,

H.J.M. Coumans MPM, secretaris.

Naar boven