Ontwerpbestemmingsplan Kottenseweg 132 en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerlawaai 

Logo Winterswijk

Ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk maken bekend dat met ingang van woensdag 3 augustus 2016 gedurende zes weken ter inzage liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerlawaai ten behoeve van het perceel Kottenseweg 132.

Aanleiding en ligging

Het bestemmingsplan wijzigt de huidige bestemming van het perceel Kottenseweg 132 van een bedrijfsbestemming in de bestemming wonen. Het voormalige maalderij gebouw zal worden hergebruikt ten behoeve van appartementen. De overige bedrijfsbebouwing wordt gesloopt, waarna vijf nieuwe woningen kunnen worden gerealiseerd. Vanwege een overschrijding van de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerlawaai vanuit de Kottenseweg is voor de noordgevel van één van de nieuwe woningen een hogere grenswaarde nodig. Het plangebied ligt in het buitengebied van Winterswijk en hoort bij het buurtschap Brinkheurne.

Waar ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerlawaai liggen ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplanidentificatienummer is NL.IMRO.0294.BP1605BGKOTTWEG132-OW01.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn, van woensdag 3 augustus 2016 tot en met tot en met dinsdag 13 september 2016, kan/kunnen:

  • 1.

    een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad en;

  • 2.

    belanghebbenden hun zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerlawaai kenbaar maken bij het College van burgemeester en wethouders

(Postbus 101, 7100 AC Winterswijk, tel.nr 0543-543543)

 

Winterswijk, 2 augustus 2016

Naar boven