Bekendmaking bestemmingsplan ‘Nedal KWS’

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 28 juli 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het op 7 juli 2016 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Nedal KWS dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPNEDALKWS-VA01.gml. Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt in het zuidwesten van de gemeente Utrecht, nabij het knooppunt Hooggelegen. Het plangebied bestaat uit 2 delen en omvat in het noorden een deel van het toekomstige woningbouwgebied Leeuwensteyn. Het betreft onder andere de bedrijven: Nedal Aluminium B.V., en Asfalt Centrale Utrecht KWS Infra B.V. Deze zijn gesitueerd aan de Groenewoudsedijk 1 en 10 bij Papendorp. De grens van het plangebied wordt globaal gevormd door de A2 en het kantorenpark Papendorp aan de westzijde, het Amsterdam Rijnkanaal aan de oostzijde. De nieuw aan te leggen fietsbrug over het Amsterdam- Rijnkanaal in het noorden en de oprit naar de Prins Clausbrug in het zuiden.

 

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader voor de bedrijven Nedal Aluminium B.V. en Asfalt Centrale Utrecht KWS Infra B.V. en de directe omgeving daarvan. De vigerende bestemmingsplannen van het bedrijventerrein zijn verouderd en dienen geactualiseerd te worden. Dit bestemmingsplan richt zich deels op het vastleggen van de bestaande situatie, deels op het scheppen van een juridisch planologisch kader voor de modernisering en ontwikkeling van Nedal en van KWS conform de afspraken die daarover met de gemeente in 2007 gemaakt zijn.

 

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling het plan gewijzigd. De wijziging heeft betrekking op de verbeelding (plankaart).

 

De wijziging is:

- Asfalt Centrale Utrecht KWS Infra B.V. heeft aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend en verkregen met betrekking tot het aanleggen van een uitrit. De vergunningaanvraag en de planprocedure hebben elkaar echter gekruist. De wijziging is er op gericht de uitrit als nog te laten opnemen op de verbeelding van het bestemmingsplan.

 

De wijziging wordt nader toegelicht in het bij het plan behorende vaststellingsrapport.

 

Inzien

Het bestemmingsplan ligt ter inzage van donderdag 28 juli 2016 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 7 september 2016  in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ  Utrecht.

 

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl; (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen waar men kan doorklikken naar het desbetreffende plan.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan heeft ingediend of door een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het beroep kan worden ingesteld bij:

 

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

 

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schort de werking van het besluit niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat verzoek binnen de termijn van terinzagelegging wordt gedaan, treedt het besluit niet in werking zolang de Voorzitter niet over het verzoek heeft beslist. Ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Naar boven