Vastgesteld bestemmingsplan Voorweg 163 t.b.v. woningen en besluit hogere waarden geluid, gemeente Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

 

Vastgesteld bestemmingsplan Voorweg 163 t.b.v. woningen en besluit hogere waarden geluid.

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op 4 juli 2016 het bestemmingsplan Voorweg 163 heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 19 april 2016 een besluit hogere waarden geluid hebben vastgesteld voor één van de woningen.

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Voorweg 163 en het besluit hogere waarden geluid, liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 22 juli 2016 ter inzage bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, tijdelijk gevestigd Duitslandlaan 440 te Zoetermeer.

 

Toelichting bestemmingsplan

Het doel van de herziening van dit bestemmingsplan is de ontwikkeling van twee nieuwe woningen mogelijk te maken. Tevens kunnen in de bestaande boerderij maximaal 4 woningen worden ondergebracht, waarvan 1 bestaand.

 

Toelichting besluit hogere waarden geluid

In het kader van het opstellen van het bestemmingsplan Voorweg 163 is een hogere waarde geluid verleend voor één van de woningen in de bestaande bebouwing.

 

Instellen van beroep

Met ingang van 22 juli 2016 bestaat gedurende zes weken de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Ook tegen het besluit hogere waarden geluid bestaat de mogelijkheid om met ingang van 22 juli 2016 gedurende zes weken beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden geluid hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

 

Verder kan met ingang van 22 juli 2016 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit hogere waarden geluid treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

 

Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

[Streekblad/Staatscourant]

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, tijdelijk gevestigd aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur.

 

Sinds 1 januari 2014 is er geen vrije inloop meer mogelijk. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting dient u een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aan treft en in kunt vullen op:

https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl

 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden geluid zijn met bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0637.BP00042-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0637.BP00042-0003

 

Zoetermeer, 21 juli 2016

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

De secretaris,

drs. H.M.M. Koek

De burgemeester

Ch.B. Aptroot

Naar boven