Ontwerpbestemmingsplan “Botsholsedijk 18a Waverveen” gewijzigd vastgesteld

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Botsholsedijk 18a, 3646 AB Waverveen gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft het verschuiven van het bouwvlak voor het bijgebouw en de opname van een bebouwingsvrije zone voor de bestemming Natuur op de verbeelding, alsmede een verduidelijking in de regels over de locatie van bijgebouw en woning.

Het vastgestelde bestemmingsplan “Botsholsedijk 18a Waverveen” met identificatienummer NL.IMRO.0736.BBP016botsholsd18a-va01en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 juli 2016 ter inzage en zijn op de volgende manier te raadplegen:

  • -

    De papieren versie ligt ter inzage bij de balie Omgevingszaken; op de begane grond, in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16

  • -

    De verbeelding van het authentieke ontwerp plan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736. BBP016botsholsd18a-va01. De authentieke ontwerp planbestanden kunt u downloaden via de volgende locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html

  • -

    U kunt het plan ook inzien via www.derondevenen.nl of http://0736.ropubliceer.nl

Toelichting

Het bestemmingsplan regelt de bouw van een woning met een gebied voor bijgebouwen op gronden waarop nu een recreatiebestemming rust.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend. Door een ieder kan beroep worden ingesteld tegen die onderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. Een ieder die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen, kan eveneens beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Voor het instellen van een beroep is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven