Bekendmaking “Nassaukade 1”

Logo Rijswijk
  • Definitieve o mgevingsvergunning

  • Verklaring Van Geen Bedenkingen

  • B esluit Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij op 19 januari 2016 een omgevingsvergunning hebben verleend voor de realisatie van 25 appartementen in het bestaande pand Nassaukade 1 in Rijswijk. Het pand is in de huidige vorm een kantoorgebouw, dat al jaren leeg staat. Omdat het bouwplan niet past in het geldende bestemmingsplan wordt deze omgevingsvergunning voorbereid met de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3º Wabo. Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voor dit bouwplan Hogere Grenswaarden voor Wegverkeerslawaai hebben verleend, omdat uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting hoger is dan de voorkeursgrenswaarde.

Omdat het bouwplan niet past in het geldende bestemmingsplan (de functie ‘wonen’ is niet toegestaan en de uitbouw op de bovenste verdieping is niet toegestaan) is deze omgevingsvergunning verleend met de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid, onder a sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), waarvoor een Verklaring van Geen Bedenkingen (VVGB) van de gemeenteraad nodig was. De ontwerp-VVGB is door de gemeenteraad afgegeven op 29 september 2015.

De omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat de ontwerp-omgevingsvergunning, samen met de bijbehorende ontwerp-VVGB en het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai, gedurende 6 weken ter inzage hebben gelegen. Dit was van 16 oktober tot en met 26 november 2015. Tijdens deze periode zijn diverse zienswijzen ingediend. Deze zijn inhoudelijk behandeld in de Nota van Zienswijzen. Uit de zienswijzen volgen slechts ondergeschikte wijzigingen die in de Ruimtelijke Onderbouwing moesten worden verwerkt. In formeel juridisch opzicht hebben de zienswijzen niet tot wijzigingen van het ontwerpbesluit geleid.

De definitieve omgevingsvergunning is dan ook ongewijzigd gebleven ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning. Hiermee wordt (conform het raadsbesluit over de ontwerp-VVGB van 29 september 2015) de VVGB nu geacht definitief te zijn. Ook het Besluit Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai is ongewijzigd gebleven ten opzichte van het ontwerp. Wel maakt de beantwoording van de zienswijzen deel uit van de definitieve besluiten.

Beroepstermijn

De relevante stukken liggen vanaf vrijdag 29 januari tot en met donderdag 10 maart 2016 ter inzage (de beroepstermijn). Analoge stukken liggen ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. Tevens kunt u de stukken bekijken op de gemeentelijke website www.rijswijk.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoekt u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603. OVnassaukade1-VA01.

Beroep tegen de omgevingsvergunning en VVGB

Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om gedurende de terinzagelegging van de ontwerpomgevingsvergunning en/of ontwerp-VVGB een zienswijze in te dienen, kan gedurende de beroepstermijn beroep instellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt te bevatten. Verder dient het beroepschrift te worden gedateerd en te worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende.

Bij een spoedeisend belang kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het is voor burgers ook mogelijk om een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening digitaal bij de Raad van State in te dienen via het Digitaal loket (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Voor het digitaal verzenden van het verzoek om voorlopige voorziening moet u beschikken over DigiD.

Beroep tegen de Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai

Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om gedurende de terinzagelegging van het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai een zienswijze in te dienen, kan gedurende de beroepstermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt, te bevatten. Verder moet het beroepschrift worden gedateerd en worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende.

Bij een spoedeisend belang kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het is voor burgers ook mogelijk om een beroep of een verzoek om voorlopige voorziening digitaal bij de Raad van State in te dienen via het Digitaal loket (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Voor het digitaal verzenden van het verzoek om voorlopige voorziening moet u beschikken over DigiD.

Wij verzoeken u een kopie van uw beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening te sturen aan: Omgevingsdienst Haaglanden, afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, Postbus14060, 2501 GB Den Haag of via vergunningen@odh.nl.

Rijswijk, 28 januari 2016

Burgemeester en wethouders,

drs. M.J. Bezuijen, burgemeester

drs . A. de Baat, secretaris

Naar boven