Gemeente Tynaarlo - Omgevingsvergunning Zonnepark Groningen Airport Eelde

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken bekend dat zij bij besluit van 14 juli 2016 omgevingsvergunning hebben verleend voor de aanleg van een grootschalig zonnepark op het middenterrein van Groningen Airport Eelde, Machlaan 14a te Eelde.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de deelactiviteiten:

  • -

    bouwen van een bouwwerk;

  • -

    handelen in strijd met regels van ruimtelijke ordening.

Het zonnepark is gepland in de driehoek tussen taxi-, start- en landingsbaan. Het gaat om een totale oppervlakte van ruim 20 hectare waar ruim 77.000 zonnepanelen op komen. De opbrengst van de zonnepanelen staat gelijk aan een gemiddeld elektriciteitsgebruik van 5500 huishoudens. De panelen worden conform de bij de aanvraag behorende tekening op het zuiden georiënteerd. Voor bovenstaande is een uitgebreide procedure omgevingsvergunning gevolgd.

Ter inzage omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van vrijdag 29 juli 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

De papieren versie van het besluit met bijlagen kunt u in genoemde periode zonder afspraak inzien tijdens de openingstijden van team Publiekszaken en Veiligheid. Deze openingstijden kunt u vinden op www.tynaarlo.nl.

Buiten de openingstijden kunt u de stukken na telefonische afspraak inzien. U kunt het besluit met bijlagen digitaal bekijken op www.tynaarlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1730.ABZonneparkGAE-0401).

Beroep

Vanaf 29 juli 2016 kunt u gedurende zes weken beroep instellen tegen de verleende omgevingsvergunning als u belanghebbende bent en u:

  • a.

    tijdig een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning heeft ingebracht; of

  • b.

    redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze als bedoeld onder a naar voren heeft gebracht; en

  • c.

    niet kunt instemmen met de wijzigingen die bij het vastgestelde besluit zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Als u aan deze voorwaarden voldoet kunt u een beroepschrift sturen naar de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u beroep instelt tegen het besluit, heeft dit geen schorsende werking. Dit is anders wanneer u of iemand anders tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening aanvraagt bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team Ruimte en Ontwikkeling, telefoonnummer 0592 266662.

Naar boven