Kennisgeving ex artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening inzake voorbereiding (postzegel) bestemmingsplan ‘Zurich-locatie’

Logo Leidschendam-Voorburg

In overeenstemming met bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw bestemmingsplan, te weten ‘Zurich-locatie’.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

Op de betreffende locatie staat momenteel een leegstaand kantoorpand, waarvan één verdieping tijdelijk is verhuurd aan een basisschool. De locatie is gelegen in een bestaande woonwijk; het plan is om het kantoorgebouw te slopen en woningen te bouwen. De huidige kantoorbestemming staat het gebruik van de gronden voor wonen echter niet toe. Door middel van het opstellen van een zogenaamd postzegel-bestemmingsplan kan de gemeente medewerking verlenen aan het plan. In dit nieuwe bestemmingsplan zal het juridisch-planologisch kader voor het bouwplan worden vastgelegd.

Voorafgaand aan de bestemmingsplanprocedure is een Ruimtelijk kader vastgesteld; het ingediende plan voldoet aan de daarin opgenomen voorwaarden.

Om welk gebied gaat het?

Het plangebied van het op te stellen bestemmingsplan ‘Zurich-locatie’ ligt ter plaatse van het adres Veurse Achterweg 26, binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Prinsenhof 2011’. Het plangebied ligt tussen de Veurse Achterweg en het water langs de Noordsingel, naast het terrein van autogarage DAVO.

Liggen er stukken ter inzage?

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat genoemd bestemmingsplan wordt voorbereid. Betreffende dit voornemen liggen geen stukken ter inzage en er wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen. Zodra het bestemmingsplan in ontwerp gereed is zal dat gepubliceerd worden.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met mevr. S. de Jong van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep Ruimtelijke plannen, via het algemene telefoonnummer 14 070.

Naar boven