Gemeente Uitgeest: Bestemmingsplan “Langebuurt 41 en 43” en hogere waarde voor geluid vastgesteld

Logo Uitgeest

Gebied: perceel Langebuurt 41 en 43

Naam bestemmingsplan: Vastgesteld-bestemmingsplan Langebuurt 41 en 43

Plannummer: NL.IMRO.0450.BPLangebuurt41en43-VS01

Datum raadbesluit: 30 juni 2016

Aanleiding en inhoud: vastgesteld bestemmingsplan

De raad van Uitgeest heeft op 30 juni 2016 het bestemmingsplan “Langebuurt 41 en 43” vastgesteld. Met het bestemmingsplan is de bestemming “Detailhandel” gewijzigd naar de bestemming “Wonen” met twee bouwvlakken. Het bestemmingsplan maakt een woning mogelijk in een bestaand gebouw en de bouw van een nieuwe woning.

De raad heeft besloten om geen grondexploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit d.d. 30 juni 2016 en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 21 juli 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij de publieksbalie van de gemeente Uitgeest. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan “Langebuurt 41 en 43” tevens digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Als beroep is ingesteld kan de voorzieningenrechter op verzoek van een belanghebbende een voorlopige voorziening treffen, indien onverwijlde spoed dat vereist, gelet op de betrokken belangen. De werking van een besluit wordt door indiening van een verzoek om voorlopige voorziening opgeschort. Een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Visser of mevrouw N. van Offeren via telefoonnummer 140251.

Bekendmaking Wet geluidhinder

De directeur van Omgevingsdienst IJmond maakt namens het algemeen bestuur van Omgevingsdienst IJmond bekend dat een besluit is genomen voor het vaststellen van hogere waarden voor de geluidbelasting in het kader van de Wet geluidhinder, voor bestemmingsplan Langebuurt 41-43 te Uitgeest.

Het hogere waarden besluit heeft betrekking op wegverkeerslawaai vanwege de snelweg A9.

De bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders van Uitgeest tot het vaststellen van hogere waarden voor de geluidbelasting is gedelegeerd aan het algemeen bestuur van Omgevingsdienst IJmond.

Het besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt vanaf donderdag 21 juli 2016 gedurende 6 weken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 ter inzage bij Omgevingsdienst IJmond, Stationsplein 48b te Beverwijk en van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en vrijdags van 09.00 t/m 12.00 uur bij de receptie van het gemeentehuis van Uitgeest aan de Middelweg 28 te Uitgeest.

Binnen de bovenstaande termijn kunnen belanghebbenden beroep indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag, onder vermelding van “Besluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Langebuurt 41-43 te Uitgeest”.

Naar boven