ontwerpbestemmingsplan Laageinderweg-Drieënhuizerweg

Logo Barneveld

Van 22 juli tot en met 1 september 2016 ligt het ontwerp voor het bestemmingsplan Laageinderweg-Drieënhuizerweg ter inzage bij het servicepunt Bouwen, Wonen en Leefomgeving (Raadhuisplein 2). Dit plan voorziet in functieverandering naar een niet-agrarisch bedrijf op het perceel Laageinderweg 39 in Kootwijkerbroek. Het betreft een montage-/beplantingsbedrijf waarbij de werkzaamheden op locatie bij klanten worden verricht.

De benodigde sloopmeters worden gesaldeerd vanaf de percelen Overhorsterweg 70 in Voorthuizen, Drieënhuizerweg 32 in Kootwijkerbroek en Nekkeveld 7 in Nijkerk. Om te verzekeren dat herbouw niet mogelijk is, wordt het perceel Drieënhuizerweg 32 bij deze herziening betrokken. De huidige bestemming 'Wonen' met de aanduiding 'agrarische nevenactiviteiten' wordt omgezet naar 'Wonen'. Het perceel Overhorsterweg 70 heeft de bestemming 'Wonen' waarbij de bebouwing reeds onder het overgangsrecht valt. Op het perceel Nekkeveld 7 is de bebouwing al gesloopt. Deze laatste twee percelen worden dan ook niet meegenomen in deze herziening.

Het ontwerpbestemmingsplan is vanaf 22 juli 2016 ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website (www.barneveld.nl). De betreffende documenten staan dan onder de rubriek “Actueel”, categorie “Bekendmakingen”. Onder het kopje “Ruimtelijke Ordening” treft u bij “ontwerpbestemmingsplan Laageinderweg-Drieënhuizerweg” de bijbehorende documenten aan.

Daarnaast is het plan in te zien op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0203.1283-0001

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://gis.barneveld.nl/plannen/NL.IMRO.0203.1283-/NL.IMRO.0203.1283-0001

(Mochten bovenstaande links niet werken, wilt u het dan melden bij rodigitaal@barneveld.nl)?

Tijdens de vermelde periode kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over dit plan naar voren brengen bij de raad. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de raad (Postbus 63, 3770 AB Barneveld). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0342) 495 335. U kunt uw zienswijze ook digitaal via de gemeentelijke website naar voren brengen. Daarvoor moet u gebruik maken van DigiD om u te legitimeren. Het formulier treft u aan bij de documenten op de gemeentelijke website.

 

Barneveld, 21 juli 2016

Naar boven