Bestemmingsplan Landgoed Friezenwijk niet vastgesteld gemeente Lingewaal

Logo Lingewaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 30 juni 2016 besloten het bestemmingsplan Friezenwijk niet vast te stellen.

Het aan de gemeenteraad aangeboden bestemmingsplan voorzag in de oprichting van een landgoed met nieuwe natuur en 3 wooneenheden.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken ligt vanaf 21 juli 2016 zes weken ter inzage op het gemeentehuis in Asperen tijdens openingstijden. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via tel. 0345-634000. Daarnaast kunt u via de gemeentelijke website www.lingewaal.nl (bestemmingsplannen/plannen in procedure) kennisnemen van het raadsbesluit.

 

Beroep

Tegen het besluit tot weigeren van vaststelling van het bestemmingsplan kan met ingang van vrijdag 22 juli 2016 gedurende zes weken schriftelijk beroep door belanghebbenden worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het besluit van de gemeenteraad wordt onherroepelijk op vrijdag 2 september 2016 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Door de weigering blijft voor de beoogde locatie het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Bestemmingsplan Buitengebied’ het geldende bestemmingsplan.

Naar boven