Vestiging voorkeursrecht ex artikel 4 Wet voorkeursrecht gemeenten in plangebied Centrumplan Gilze - Centrumdeel

Logo Gilze en Rijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Gilze en Rijen op 18 juli 2016 op grond van artikel 4 van de Wvg heeft besloten gronden aan te wijzen waarop de bepalingen van de Wvg van toepassing zijn.

De aanwijzing betreft de percelen, kadastraal bekend gemeente Gilze en Rijen, sectie L, nummers 583, 585, 591, 1425 en 1494 in eigendom bij NBO Project II BV, gelegen in het plangebied Centrumplan Gilze – Centrumdeel.

Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening van het besluit, tenzij voor dat tijdstip een bestemmingsplan of inpassingsplan wordt vastgesteld. Het besluit vervalt alsdan 10 jaar na inwerkingtreding van het bestemmingsplan of inpassingsplan.

 

Ter inzage

 

Het raadsbesluit ligt samen met de bij het besluit behorende bijlagen, bestaande uit een kadastrale kaart en een lijst met aangewezen gronden volgens de registers van het kadaster, met ingang van 21 juli 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

Het Klantcontactcentrum werkt alleen op afspraak binnen de volgende openingstijden:

  • 1.

    maandag van 08.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

  • 2.

    donderdag van 08.30 tot 19.00 uur

  • 3.

    dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur

U kunt digitaal een afspraak vastleggen of via telefoonnummer 14 0161.

 

Bezwaar

 

Tegen het besluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant bezwaar maken door bij de raad van de gemeente Gilze en Rijen een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

      

Het bezwaarschrift dient vóór 1 september 2016 door de raad te zijn ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Raad van de gemeente Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij, indien er sprake is van spoedeisend belang, tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, postbus 90006, 4800 PA, Breda.

Rijen, 20 juli 2016

burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen,

de secretaris, de burgemeester,

ir. G.J.F.M. Vlekke          dr. A.J.W. Boelhouwer

Naar boven