Logistiek Park Moerdijk

Logo Noord-Brabant

Start inzage voor beroep hernieuwd vastgesteld inpassingsplan en exploitatieplan

Op vrijdag 15 juli 2016 hebben Provinciale Staten van Noord-Brabant het inpassingsplan en exploitatieplan voor Logistiek Park Moerdijk (LPM) hernieuwd vastgesteld. Dit besluit volgt na de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van 17 februari 2016, waarbij het op 6 februari 2015 vastgestelde inpassingsplan en exploitatieplan werden vernietigd.

Inpassingsplan

Het inpassingsplan biedt de mogelijkheid tot ontwikkeling van een grootschalig logistiek bedrijventerrein in de gemeente Moerdijk. In totaal biedt het inpassingsplan ruimte aan ongeveer 142 hectare logistieke kavels met bijbehorende (openbare) voorzieningen.

Het inpassingsplan is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van het vorige, op vrijdag 6 februari 2015 vastgestelde inpassingsplan. Wel is de onderbouwing van het inpassingsplan op onderdelen geactualiseerd.

E xploitatieplan

In het exploitatieplan wordt het verhaal van kosten op grondeigenaren binnen Logistiek Park Moerdijk geregeld. Ook zijn er regels gesteld over onder meer het tijdvak van realisatie, de fasering, het uitvoeren van werkzaamheden en de verlening van omgevingsvergunningen.

Het exploitatieplan is geactualiseerd ten opzichte van het vorige, op vrijdag 6 februari 2015 vastgestelde exploitatieplan. Dit heeft in beperkte mate geleid tot aanpassingen.

Ter inzagelegging

Het besluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van zaterdag 23 juli tot en met vrijdag 2 september 2016 ter inzage op de volgende locaties:

  • -

    bij het Brabantloket in het provinciehuis, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch.

  • -

    in het gemeentekantoor van de gemeente Moerdijk, Pastoor van Kessellaan 15 te Zevenbergen.

Digitaal inzien van de stukken

De stukken kunnen worden ingezien op de provinciale website http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/ en de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/. Hierna volgt de rechtstreekse link naar de betreffende stukken.

Het inpassingsplan kan rechtstreeks worden ingezien:

  • -

    op de provinciale website via http://www.brabant.nl/inpassingsplanlpm2016

  • -

    en op de landelijke website via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.9930.PIPLogistiekpark-va02

Het exploitatieplan kan worden ingezien:

  • -

    op de provinciale website via http://www.brabant.nl/exploitatieplanlpm2016

  • -

    en op de landelijke website via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.9930.expiplpm-va02

Informatie middag

Gedurende de inzageperiode is er op woensdag 24 augustus van 13:00 tot 17:00 uur een informatiecentrum geopend in het kantoor van Havenschap Moerdijk, Plaza 3 te Moerdijk. U bent dan van harte welkom om hier vrijblijvend in te lopen voor uw vragen over de ontwikkeling van Logistiek Park Moerdijk en de plannen die ter inzage liggen.

Mogelijkheden voor b eroep

Gedurende de termijn dat de stukken ter inzage liggen kan beroep worden ingesteld tegen het besluit van de provincie Noord-Brabant. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden (griffierechten).

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Wie kan beroep instellen

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp-inpassingsplan en/of ontwerp-exploitatieplan die met ingang van donderdag 2 april 2015 tot en met woensdag 13 mei 2015 ter inzage hebben gelegen, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kunnen alle belanghebbenden beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld ten opzichte van de eerder ter inzage gelegde ontwerpplannen.

Inwerkingtred ing

Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de provincie niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Aan het vragen om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit van Provinciale Straten van 15 juli 2016 tot vaststelling van het inpassingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat het indienen van een pro forma beroep niet tot de mogelijkheden behoort. Alle beroepsgronden moeten binnen de beroepstermijn worden aangedragen, terwijl aanvulling na de beroepstermijn niet mogelijk is.

’s-Hertogenbosch, juli 2016.

Naar boven