Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan De Driedaagse

Logo Boekel

 

De gemeenteraad van Boekel heeft in de vergadering van 7 juli 2016 besloten om het bestemmingsplan ‘De Driedaagse’ gewijzigd vast te stellen ten opzichte van het eerder vastgestelde plan op 28 mei 2015. Dit is gebeurd in het kader van een zogenaamde bestuurlijke lus, op basis van een uitspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan

 

De Driedaagse voorziet in de ontwikkeling van het gebied ten noorden van de Driedaagse loop tot een woonwerklandschap en parkzone. In het woonwerklandschap wordt lichte bedrijvigheid toegestaan met daarbij behorende bedrijfswoningen. Verder wordt er aan de Molenstraat één burgerwoning bestemd.

 

Wijziging

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan De Driedaagse was beroep ingesteld. In een tussenuitspraak (nr 201506497/1/R2), heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State de gemeente Boekel de mogelijkheid geboden om enkele gebreken in het bestemmingsplan te herstellen. In dat kader zijn de onderstaande wijzigingen in het plan doorgevoerd:

- er is alsnog toereikend onderbouwd dat het plan voorziet in een actuele regionale behoefte, als bedoeld in artikel 3.1.6, tweede lid, van het Bro;

- het plan is gewijzigd, zodanig dat in de planregels is gewaarborgd dat bedrijven slechts zijn toegestaan indien tevens een bedrijfswoning wordt gebouwd, slechts één bedrijf per bouwperceel is toegestaan en bouwen van bedrijfsbebouwing slechts is toegestaan indien aan de parkeernormen wordt voldaan.

 

Exploitatieplan

Aangezien de gronden binnen het plangebied volledig in het bezit zijn van de gemeente Boekel is het kostenverhaal anderszins verzekerd en behoeft er geen exploitatieplan te worden opgesteld.

 

Inzage

Het gewijzigde vaststellingsbesluit ligt met ingang van 28 juli 2016 samen met de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Boekel tijdens openingstijden. Het plan is ook digitaal raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl(IDN: NL.IMRO.0755.BPHDeDriedaagse-VS02).

 

Beroep instellen

Gedurende de genoemde termijn kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag, door belanghebbenden, voorzover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling in het plan heeft aangebracht. Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op een dergelijk verzoek is beslist.

 

Boekel, 26 juli 2016

 

Naar boven