Ontwerpbestemmingsplan Emmen, Centrum Hondsrugtoren hoek Weerdingerstraat en Hondsrugweg en Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Emmen, Centrum Hondsrugtoren hoek Weerdingerstraat en Hondsrugweg” vervat in het GML-bestand “NL.IMRO.0114.2015004- B501 vanaf vrijdag 22 juli 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Op afspraak kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen (op verzoek ook buitenkantooruren). Voor nadere informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591

Het ontwerpbestemmingsplan en onderliggende stukken zijn ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl

Het plangebied ligt op de hoek van de Weerdingerstraat en de Hondsrugweg. Het plan voorziet in de realisatie van een woontoren van 17 verdiepingen en een hoogte van 64 meter. Op de begane grond van de toren wordt bedrijfsruimte voor zakelijke dienstverlening en algemene ruimte voor de woningen gerealiseerd. Op de verdiepingen komen maximaal 49 appartementen.

Voor het te ontwikkelen gebied is geen ontwerp-exploitatieplan opgesteld.

Binnen de termijn van 6 weken kan een ieder schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze(n) bij de gemeenteraad kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de gemeenteraad van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen, onder vermelding van zienswijze zaak 5034-2015. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.gemeente.emmen.nl/zienswijze-indienen.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde

Burgemeester en Wethouders van Emmen zijn van plan om een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai als bedoeld in artikel 82 e.v. van de Wet geluidhinder vast te stellen ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan. Het plan ligt binnen de bestaande geluidzones van de N381/Weerdingerstraat en van de Hondsrugweg/Noordeind in Emmen. Om het gewenste plan mogelijk te maken vanuit de Wet geluidhinder is een hogere grenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai nodig van maximaal 63 dB. Zaaknummer 59357-2016.

Het ontwerpbesluit vaststellen hogere grenswaarde ligt vanaf 22 juli 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage. Op afspraak kunt u het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC), Raadhuisplein 1 te Emmen.

Binnen de termijn van zes weken kan een belanghebbende schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze(n) bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de Burgemeester en Wethouders van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen, onder vermelding van zienswijze zaak 59357-2016. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via www.gemeente.emmen.nl/zienswijze-indienen.

Nadere informatie

Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591.

Emmen, 15 juli 2016 , burgemeester en wethouders van Emmen,

Naar boven