Ongewijzigde vaststelling Bestemmingsplan Dierenartsenpraktijk Lândyk - Skieppedrifte te Drogeham en verleende omgevingsvergunning

Logo Achtkarspelen

Inleiding

Het bestemmingsplan geeft een planologische regeling voor een nieuwe locatie van de dierenartsenpraktijk Tusken Diken en Feanen op de hoek Skieppedrifte – Lândyk nabij Drogeham. Deze gronden hebben nu nog een agrarische bestemming.

Voor de inrichting en aankleding van de nieuwe locatie en de landschappelijke inpassing van het plan is een werksessie van de Nije Pleats gehouden.

Daarnaast is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw en aanleg van (een deel van) de dierenartsenpraktijk.

Tijdens de terinzageligging van de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld en het college heeft de omgevingsvergunning verleend.

Coördinatieregeling

Op 22 november 2012 heeft de gemeenteraad de Coördinatieverordening gemeente Achtkarspelen vastgesteld. Hierin is bepaald dat, onder andere, een bestemmingsplan en omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld kunnen worden. Dit betekent dat voor de aanvraag omgevingsvergunning dezelfde procedure wordt gevolgd als voor het bestemmingsplan. De initiatiefnemer heeft verzocht om een gecoördineerde behandeling van de omgevingsvergunning met het bestemmingsplan. Hiermee heeft het college ingestemd. Zowel het vastgestelde bestemmingsplan als de verleende omgevingsvergunning liggen daarom gelijktijdig ter inzage.

Ter inzage

Vanaf donderdag 21 juli 2016 tot en met 31 augustus 2016 liggen het bestemmingsplan Dierenartsenpraktijk Lândyk - Skieppedrifte te Drogeham en de verleende omgevingsvergunning ter inzage.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunt u inzien:

- in het klantcontactcentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis; en

- via onze website www.achtkarspelen.nl/plannen.

Het bestemmingsplan is ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl ( planID NL.IMRO.0059.BPDhdierenartsen15- VG01 ) .

Beroep

Tot en met 31 augustus 2016 kan beroep worden ingesteld tegen de besluiten door een belanghebbende die gegronde redenen heeft waardoor hij geen zienswijze heeft ingediend;

U kunt uw brief sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

U kunt ook om een schorsing vragen. Dit kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De besluiten worden definitief op de dag na afloop van de beroepstermijn, behalve als een verzoek om schorsing wordt ingediend. De besluiten worden dan pas definitief nadat de Raad van State een beslissing heeft genomen.

M eer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met G.J. Klont van de afdeling Ontwikkeling, via het algemene nummer 14 0511.

Buitenpost, 15 juli 2016

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen,

G.Gerbrandy, burgemeester

mr. drs. E.H.C. van der Laan, secretaris

Naar boven