Bestemmingsplan Verzamelplan Gemeente Slochteren 2016-1

Logo Slochteren

De raad van de gemeente Slochteren heeft op 7 juli 2016 het bestemmingsplan Verzamelplan Gemeente Slochteren 2016-1 vastgesteld.

Het plan omvat de volgende locaties:

  • Froombosch, Hoofdweg 14: Het perceel krijgt de bestemming “Gemengd-VAB’.

  • Kolham, percelen U 264, U 536 en U 2613 (tussen dorp en A7): Wijzigen houtteeltpercelen van de bestemming “Bos” naar “Agrarisch- Cultuurgrond”.

  • Luddeweer, Luddeweersterweg 15: Aanpassen bouwvlak aan de verleende situatie (melkveestal en wachtruimte).

  • Overschild, Graauwedijk 16: Uitbreiding bouwvlak voor een nieuwe dienstwoning en verplaatsen van een kleine windturbine.

  • Overschild, Graauwedijk 67: Bij de actualisering van het bestemmingsplan Kleine kernen is de aanduiding “opslag” bij dit perceel weggevallen. Dit wordt nu hersteld.

  • Overschild, Graauwedijk 75: Het perceel krijgt de bestemming “Gemengd-2” met een aanduiding voor agrarische dienstverlening.

  • Steendam, Perceel S 2293 (nabij Roegeweg/ Damsterweg): de bestemming wordt aangepast naar het huidige gebruik: “Agrarisch-Cultuurgrond”. Het perceel heeft enige tijd braak gelegen en was bij de actualisering daarom bestemd als “groen”.

Naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Het vastgestelde plan ligt ter inzage van donderdag 21 juli tot en met donderdag 1 september 2016.

Tijdens openingstijden kunt u het plan inzien in het publiekscentrum van het gemeentehuis te Slochteren. Digitaal is het plan te raadplegen op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder het IDN NL.IMRO.0040.bp00040-41vg.

Tegen het plan kan beroep worden ingesteld door degene die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht en belanghebbend is, alsmede door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht.

Het beroep kan gedurende bovengenoemde termijn worden ingesteld bij:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening wordt gevraagd bij de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven