Verkeersbesluit

Logo Hengelo

 

Zaaknummer

2039116

Onderwerp

Verkeersbesluit tijdelijke afsluiting van de Haaksbergerstraat i.v.m. wegwerkzaamheden

Besluit

Het tijdelijk afsluiten van de Haaksbergerstraat, tussen de Diamantstraat en de Oelerbrug i.v.m. wegwerkzaamheden vanaf 5 september 2016 tot en met 14 oktober 2016 door het plaatsen van afzethekken en verkeersborden C1.

Toelichting

Problematiek

Voor een goede ontsluiting van het High Tech Systems Park Twente op de Haaksbergerstraat moeten wegwerkzaamheden worden uitgevoerd. De wegwerkzaamheden vinden plaats op de Haaksbergerstraat, tussen de Diamantstraat en de Oelerbrug. Door middel van het plaatsen van verkeersborden en afzethekken wordt het wegvak volledig afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. De werkzaamheden waarvoor de afsluiting is vereist starten op 5 september 2016 en zijn naar verwachting afgerond op 14 oktober 2016.

Tijdens de werkzaamheden wordt een omleiding ingesteld voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Aanliggende bedrijven blijven bereikbaar. In geval voor calamiteiten kunnen hulpdiensten altijd het werkvak passeren. Fietsverkeer blijft ongehinderd doorgang vinden. De lijnbus wordt omgeleid.

De aannemer van het werk heeft de belanghebbenden en omwonenden over de bereikbaarheid en de omleidingsroutes geïnformeerd. Ook de brandweer, politie en ambulance zijn op de hoogte.

Overwegende:

  • -

    dat in het kader van een goede ontsluiting van het High Tech Systems Park Twente wegwerkzaamheden plaatsvinden op de Haaksbergerstraat tussen de Diamantstraat en de Oelerbrug;

  • -

    dat door plaatsing van verkeersborden en afzethekken het wegvak volledig wordt afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer.

  • -

    dat de werkzaamheden waarvoor de afsluiting is vereist starten op 5 september 2016 en naar verwachting afgerond zijn op 14 oktober 2016 (of zoveel korter dan wel langer het werk duurt);

  • -

    dat tijdens de werkzaamheden een omleiding wordt ingesteld voor doorgaand gemotoriseerd verkeer;

  • -

    dat fietsverkeer doorgang kan blijven vinden;

  • -

    dat hulpdiensten in geval van calamiteiten altijd voor het werkvak kunnen;

  • -

    dat een omleidingsroute wordt ingesteld voor de lijnbus;

  • -

    dat de aannemer van het werk de belanghebbenden en de omwonenden over de bereikbaarheid en de omleidingsroutes heeft geïnformeerd;

  • -

    dat aanliggende bedrijven bereikbaar blijven;

  • -

    dat ook de brandweer, politie en ambulance zijn op de hoogte.

  • -

    dat dit verkeersbesluit genomen wordt voor het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers.

Procedure

Op grond van artikel 37 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is het nemen van een verkeersbesluit vereist voor tijdelijke verkeersmaatregelen. In het “Mandaatbesluit 2016” van de gemeente Hengelo is vastgesteld dat het afdelingshoofd van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen gemandateerd is om verkeersbesluiten te nemen.

Advies politie

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente.

Bezwaar

Wanneer u belanghebbende bent kunt u, tijdens de inzagetermijn, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van B en W. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Gelijktijdig met het indienen van een bezwaarschrift kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht (postbus 10067, 8000 GB Zwolle) vragen een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als een bezwaarschrift.

Bijlage:

-Tekening verkeermaatregelen (afzettingen en omleidingen) met tekeningnummer 2016.06/06

Naar boven