Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Bûtengebiet Dantumadiel’

Logo Dantumadiel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 4 juli 2016 het bestemmingsplan ‘Herziening bestemmingsplan Bûtengebiet Dantumadiel’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Voor de inhoud van de wijzigingen wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit van het betreffende bestemmingsplan (alle zienswijzen zijn ontvankelijk en in zijn geheel gegrond verklaard). Het besluit van de raad, de reactienota op de ingediende zienswijzen, het vastgestelde bestemmingsplan en eventueel aanvullende stukken liggen met ingang van donderdag 21 juli gedurende zes weken tot en met woensdag 31 augustus 2016 ter inzage. De ter inzage liggende stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.dantumadiel.eu (onder plannen ter inzage) en www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link met IMRO codering van de vastgestelde bestemmingsplan is:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1891.herz01bpBUbuitengb-0401

 

Indien u zich niet kunt verenigen met het raadsbesluit dan kan een gemotiveerd beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend;

  • 3.

    een ieder, alleen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van de genoemde bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

     

De termijn voor het indienen van een beroepschrift is zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd (art 6:8 lid 4 Algemene wet bestuursrecht). Binnen de beroepstermijn kan, in combinatie met een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een gemeenteraadsbesluit ten aanzien van de vaststelling van een bestemmingsplan treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt een vaststellingsbesluit van een bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Damwâld, 20 juli 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dantumadiel,

Drs. K.S. Heldoorn, burgemeester en E. Wagenaar, secretaris (loco)

Naar boven