Verkeersbesluit voor het parkeren van elektrische voertuigen

Logo Bergen (NH)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen maakt bekend dat op 12 juli 2016 is besloten om 10 parkeerplaatsen in de gemeente aan te wijzen als parkeerplaats ten behoeve van het parkeren van elektrische voertuigen.

Het betreft twee parkeerplaatsen nabij de volgende locaties:

1. Parkeerterrein Churchilllaan, Egmond aan Zee

2. Visweg 45, Egmond-Binnen

3. Gruttoweg - Fazantenstraat, Groet

4. Parkeerterrein Roode Leeuw, Schoorl

5. Parkeerterrein Dorpsstraat, Bergen  

Zakelijke inhoud

Met dit besluit wordt beoogd de genoemde parkeerplaatsen uitsluitend toe te wijzen voor het  gebruik door elektrische voertuigen. Bij deze parkeerplaatsen zijn namelijk oplaadvoorzieningen aanwezig die door dergelijke voertuigen worden gebruikt. Om de bruikbaarheid hiervan te waarborgen dient het parkeervak exclusief voor dergelijke voertuigen bestemd te zijn.

Bezwaar

Tegen dit besluit kan een rechtstreeks belanghebbende binnen zes weken na de dag van bekendmaking hiervan een schriftelijk bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van Bergen respectievelijk de burgemeester van Bergen, t.a.v. de secretaris van de commissie bezwaarschriften, postbus 175, 1860 AD Bergen. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust. Als u bezwaar maakt, kunt u tevens een om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland te Alkmaar. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking.

Ter inzagelegging

Het besluit ligt met ingang van 20 juli 2016 voor een ieder kosteloos ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van de gemeente Bergen, Jan ligthartstraat 4 te Alkmaar. Van de terinzage gelegde stukken kan tegen betaling van ten hoogste de kosten een afschrift worden verstrekt.

 

Naar boven