Kennisgeving terinzagelegging vastgesteldadvies Reikwijdte en Detailniveau melkgeitenhouderijBrinkhofweg 36 Lunteren

Logo Ede

Het college van burgemeester en wethouders van Ede maken ingevolge artikel 7.27 van de Wet milieubeheer bekend dat het advies Reikwijdte en Detailniveau afgelopen 28 juni 2016 is vastgesteld.

Dit besluit heeft het kenmerk 2015MER05.

U kunt het besluit en de daarbij behorende stukken van donderdag 21 juli tot en met woensdag 31 augustus 2016 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak of voor vragen kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900 of mailen naar info@oddevallei.nl.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan.

Aanleiding

Initiatiefnemer wil op het perceel Brinkhofweg 36 in Lunteren een bedrijf oprichten voor het houden van maximaal 3800 melkgeiten. In onderdeel D van de bijlage van het Besluit milieueffectrapportage 1994 is onder categorie 14 voor een bedrijf met meer dan 2000 melkgeiten verwist dat het bevoegd gezag voorafgaand aan het in behandeling nemen van een vergunningaanvraag beoordeeld of er voor het betrokken project het opstellen van een m.e.r. noodzakelijk is. Op 3 maart 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede besloten dat dit voor dit project inderdaad nodig is, om het belang van de bescherming van het milieu een volwaardige plek te geven in de besluitvorming.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De eerste stap in de milieueffectrapportage is het afbakenen van het onderzoek. Dit gebeurt in het nu ter inzage gelegde advies Reikwijdte en Detailniveau. In het advies wordt onder meer aangegeven welke alternatieven in de m.e.r. worden meegenomen. Ook wordt aangegeven welke milieueffecten worden onderzocht en op welke manier deze effecten worden beoordeeld.

Iedereen kan een zienswijze geven op de inhoud van het advies en aangeven wat naar zijn of haar mening in het milieueffectrapport moet worden onderzocht.

Zienswijzen indienen

Een ieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het advies kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan:

Gemeente Ede, p/a OD De Vallei, Postbus 9024, 6710 HM Ede, onder vermelding van 'zienswijze melkgeitenhouderij Brinkhofweg 36' kenmerk 2015MER05’.

Vervolgprocedure

Na de inspraakperiode wordt, met inachtneming van de ingediende adviezen en zienswijzen, de m.e.r. door de initiatiefnemer opgesteld. Het definitieve MER zal gelijktijdig met de omgevingsvergunning formeel als ontwerp ter inzage worden gelegd. Na de zienswijzenperiode neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit op de aanvraag omgevingsvergunning inclusief de m.e.r. -beoordeling. Hiertegen kan beroep worden ingesteld bij de Raad van State door degenen die een zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerp.

Ede, 14 juli 2016

Naar boven