Vooraankondiging art. 1.3.1. Bro, inspraak bestemmingsplan Rarenderstraat 73

Logo Vaals

Burgemeester en Wethouders van Vaals geven op grond van art. 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het realiseren van een tweede woning in het bestaande monumentale bijgebouw op het adres Rarenderstraat 73. Hiervoor is een voorontwerp-bestemmingsplan opgesteld.

Naar aanleiding van deze vooraankondiging delen wij u mee dat inspraak wordt toegepast op het voorontwerpbestemmingsplan Rarenderstraat 73. Het voorontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 22 juli 2016 tot en met 12 augustus 2016 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis in Vaals. Tevens wordt het voorontwerp gepubliceerd op ruimtelijkeplannen.nl, met plan-identificatienummer: NL.IMRO.0981.BPRarenderstraat73-VO01.

Er worden geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Het voorontwerpbestemmingsplan is in het kader van het overleg ex artikel 3.1.1 Bro wel gelijktijdig aan een aantal instanties aangeboden.

Inspraak

Gedurende de terinzagelegging kunt u ten aanzien van het voorontwerp en de daarop betrekking hebbende stukken een schriftelijke inspraakreactie sturen naar de gemeente Vaals, t.a.v. de afdeling Ruimte, postbus 450, 6290 AL Vaals, onder vermelding van “inspraakreactie voorontwerp-bestemmingsplan Rarenderstraat 73”. Voor het mondeling indienen van een inspraakreactie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, cluster VROM via telefoonnummer 043-3068568.

Nadat het inspraaktraject en het vooroverleg zoals genoemd in artikel 3.1.1. Bro zijn afgerond, zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld en met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ter inzage worden gelegd. Dan wordt tevens gelegenheid geboden een zienswijze in te dienen naar aanleiding van het ontwerp-bestemmingsplan. De kennisgeving van de tervisielegging van het ontwerp-bestemmingsplan wordt tijdig gepubliceerd in het Vaalser Weekblad, op de gemeentelijke website en in de Staatscourant.

Vaals, 22 juli 2016

Het college van Burgemeester en wethouders

Naar boven