Besluiten opsporingsvergunning koolwaterstoffen P10c, Ministerie van Economische Zaken

21 juli 2016

DGETM-EO / 16098389

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 7 januari 2015 heeft Van Dyke Energy Company B.V. een aanvraag ingediend ingevolge artikel 6 van de Mijnbouwwet, voor het opsporen van koolwaterstoffen. De vergunningaanvraag betreft het opsporen van koolwaterstoffen in een deel van het blok P10 (P10c), welk blok is aangegeven op de kaart, die als bijlage 3 is gevoegd bij de Mijnbouwregeling.

Op 7 februari 2015 heeft Jetex Petroleum UK Ltd., thans Jetex Petroleum Ltd, eveneens een aanvraag ingediend ingevolge artikel 6 van de Mijnbouwwet, voor het opsporen van koolwaterstoffen voor hetzelfde blokdeel.

De Minister van Economische Zaken is bevoegd te beslissen op deze aanvragen.

Deze besluiten doorlopen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht.

De Minister van Economische Zaken is voornemens de gevraagde opsporingsvergunning voor koolwaterstoffen voor het blokdeel P10c te verlenen aan Jetex Petroleum Ltd.

Op vrijdag 22 juli 2016 legt de Minister de volgende documenten (met uitzondering van de vertrouwelijke bedrijfs- en fabricagegegevens en gegevens die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer) ter inzage:

  • de aanvragen voor een opsporingsvergunning koolwaterstoffen P10c,

  • de ontwerpbesluiten,

  • de zienswijze

  • de besluiten,

  • de adviezen van Staatstoezicht op de Mijnen, TNO en de Mijnraad.

De stukken liggen met ingang van vrijdag 22 juli 2016 tot en met vrijdag 2 september 2016 ter inzage in de centrale hal van het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73, te Den Haag.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

Tot en met vrijdag 2 september 2016 kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, tegen deze besluiten beroep worden ingesteld door:

  • a. belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van de besluiten;

  • b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van de besluiten;

  • c. belanghebbenden die beroep willen instellen tegen wijzigingen die bij het nemen van de besluiten ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

  • d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van de besluiten.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot dhr. E.J. Hoppel

(070-379 77 62), of mevr. J.J. van Beek (070-379 63 26).

Naar boven