Coördinatiebesluit Vervoersknoop Bleizo en ter inzage legging vastgestelde bestemmingsplannen en omgevingsvergunning, Bleiswijk, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling de volgende besluiten met ingang van 19 juli 2016 gedurende zes weken gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

  • -

    Het door de gemeenteraad van Zoetermeer op 23 mei 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vervoersknoop Bleizo met identificatienummer NL.IMRO.0637.BP00054-0003. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen.

  • -

    Het door de gemeenteraad van Lansingerland op 7 juli 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vervoersknoop Bleizo met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0156-VAST. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen.

  • -

    De door het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland op 8 juli 2016 verleende omgevingsvergunning Vervoersknoop Bleizo met kenmerk W-2015-0359.

Beschrijving coördinatiebesluit

De nieuwe Vervoersknoop ligt in de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer. Om de nieuwe Vervoersknoop Bleizo te kunnen realiseren, zijn twee nieuwe bestemmingsplannen en een omgevingsvergunning voorbereid. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met de procedure voor de bestemmingsplannen. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats, zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één zienswijze tegen één of meer van de gecoördineerde besluiten.

Beschrijving bestemmingsplannen

Het plangebied van de bestemmingsplannen gezamenlijk wordt globaal begrensd door de Laan van Mathenesse, het HSL-spoortracé, de Zoetermeerselaan te Bleiswijk en de bedrijventerreinen Lansinghage / Brinkhage in de gemeente Zoetermeer. Aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan is de beoogde ontwikkeling van de vervoersknoop in Zoetermeer en Lansingerland en de actualisering van het bestemmingsplan Verlengde Oosterheemlijn 2007 (Zoetermeer). Het gedeelte van het bestemmingsplan Verlengde Oosterheemlijn 2007 is consoliderend van aard. De vervoerknoop betreft een nieuwe ontwikkeling op de gemeentegrens van Zoetermeer en Lansingerland (Bleiswijk). Hiermee wordt onder andere voorzien in de volgende ontwikkelingen:

  • 1.

    NS-station;

  • 2.

    RandstadRail-halte (inclusief toeleidende infra vanaf het huidige eindpunt van de Verlengde Oosterheemlijn);

  • 3.

    voorpleinen aan de noord- en zuidzijde;

  • 4.

    P+R-voorzieningen;

  • 5.

    fietsvoorzieningen;

  • 6.

    combibrug voor fietsers en voetgangers over de A12 en het hoofdspoor;

  • 7.

    bushalte aan de noord- en zuidzijde;

  • 8.

    toeleidende auto infrastructuur.

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vervoersknoop Bleizo (gemeente Lansingerland)

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de Nota zienswijze en staat van wijzigingen bestemmingsplan Vervoersknoop Bleizo (zie raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeente Lansingerland).

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Vervoersknoop Bleizo (gemeente Zoetermeer)

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het raadsbesluit behorende Nota van Aanpassingen bestemmingsplan Vervoersknoop Bleizo (zie raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan van de gemeente Zoetermeer).

Beschrijving omgevingsvergunning

De ontwerpomgevingsvergunning maakt het mogelijk om de vervoersknoop te realiseren. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de Notitie zienswijzen Realiseren van verkeersknoop Bleizo (W-2015-0359) behorende bij de omgevingsvergunning.

Terinzagelegging vastgestelde besluiten

De vastgestelde besluiten kunt u met ingang van 18 juli 2016 inzien. De beide gemeenten leggen ieder alleen ter inzage het bestemmingsplan voor het eigen gemeentelijk grondgebied. Om het plan in zijn geheel te zien dient u bij beide gemeenten te kijken. De bronbestanden van de vastgestelde bestemmingsplannen zijn eveneens te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vastgesteld bestemmingsplan grondgebied van de gemeente Lansingerland:

  • Gemeente Lansingerland (www.ruimtelijkeplannen.nl) of

  • Gemeente Lansingerland: Ruimtelijke plannen Lansingerland

Vastgesteld bestemmingsplan grondgebied van de gemeente Zoetermeer:

•Gemeente Zoetermeer (www.ruimtelijkeplannen.nl) of

Omgevingsvergunning

De Omgevingsvergunning met bijbehorende stukken is in te zien bij de gemeente Lansingerland. Voor het inzien van de omgevingsvergunning kunt u een afspraak met de gemeente Lansingerland via telefoonnummer 14 010.

Inzien papieren versie vastgesteld bestemmingsplan bij gemeente Zoetermeer

Het vaststellingsbesluit inzake het bestemmingsplan Vervoersknoop Bleizo van de gemeente Zoetermeer met de bijbehorende stukken ligt ook ter inzage bij de Omgevingsbalie aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer. Wilt u het besluit bij de Omgevingsbalie inzien dan dient u eerst een afspraak te maken door een digitaal afspraakformulier in te vullen via de website van de gemeente Zoetermeer.

Instellen van b eroep

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Met ingang van 19 juli 2016 bestaat gedurende zes weken (tot en met 29 augustus 2016) de mogelijkheid schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend of kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder is het voor belanghebbenden (die wel of geen zienswijze hebben ingediend) mogelijk schriftelijk beroep in te stellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraden bij de vaststelling van de bestemmingsplannen hebben aangebracht, en tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland heeft aangebracht bij de vaststelling van de omgevingsvergunning.

Verder kan met ingang van 19 juli 2016 gedurende zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a.

    uw naam en adresgegevens;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de redenen waarom u zich niet met het besluit kan verenigen.

U kunt uw beroepschrift onder vermelding van ‘Vervoersknoop Bleizo, gemeente Lansingerland richten aan:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van de vastgestelde besluiten en de besluiten om geen exploitatieplan vast te stellen niet. Om dit laatste te bereiken kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426.

Inwerkingtreding

De vastgestelde besluiten en de besluiten om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Nadere informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u nadere informatie dan kunt u contact opnemen met de heer H. Koornneef van de gemeente Lansingerland (tel. 14 010).

Naar boven