Bestemmingsplan "Oortjespad" gewijzigd vastgesteld

Logo Woerden

Op 16 december 2015 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan Oortjespad met de digitale planidentificatie “NL.IMRO.0632.BPOORTJESPAD2-bVA1” gewijzigd vastgesteld. Het plan ligt ter inzage van 28 januari 2016 tot en met 9 maart 2016. Het eerder genomen besluit dat ten behoeve van het bestemmingsplan geen milieueffectrapport wordt gemaakt is bekrachtigd.

 

Plangebied en Doel Het recreatieterrein Oortjespad is gelegen ten noorden van het Oortjespad (Kamerik) aan de westzijde van de Ingenieurs Enschedeweg. Het plan biedt ruimte om de bestaande horecavoorziening “Kameryck” op een goede wijze in te passen, inclusief uitbreiding. Het plan voorziet in het in stand houden van de kinderboerderij en het verruimen van de recreatiemogelijkheden. Nabij de kinderboerderij biedt het plan ruimte voor een tweede horecavoorziening. Het plan bevat een regeling voor gebruik voor evenementen.

 

Gewijzigd vastgesteld

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende zienswijzen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op verschillende punten gewijzigd. Daarnaast zijn er diverse ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. In de bij het raadsbesluit behorende 'Staat van wijzigingen' zijn alle wijzigingen nader aangegeven. Samengevat is het bestemmingsplan op de volgende punten aangepast:

  • 1.

    Er is een begripsomschrijving opgenomen van catering;

  • 2.

    Vogelobservatievoorzieningen zijn niet meer toegestaan binnen de bestemming “Bos – Waardevol Landschapselement”;

  • 3.

    Drakenbootvaren is niet meer toegestaan;

  • 4.

    De maximale netto vloeroppervlakte van de horeca in te plaatsen tijdelijke tenten is verlaagd van 300m² naar 200m²;

  • 5.

    De omvang van de toegestane terrassen is nader gespecificeerd en ingeperkt;

  • 6.

    In het karakteristiek hoofdgebouw ter plaatse van het perceel Oortjespad 1 is horeca niet meer toegestaan ter plaatse van de aanduiding bedrijfswoning;

  • 7.

    Het aantal dagen dat per kalenderjaar een tijdelijke tent mag worden geplaatst, geplaatst houden en gebruiken is verlaagd van 100 naar 50 dagen per kalenderjaar;

  • 8.

    De periode dat tijdelijke tenten aaneengesloten geplaatst worden gehouden en gebruikt, is beperkt tot 14 aaneengesloten dagen;

  • 9.

    Een voorwaardelijke bepaling is opgenomen dat minimaal moet worden voorzien in voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein, conform het gestelde in het gemeentelijke parkeerbeleid;

  • 10.

    Het maximaal aantal dagen dat evenementen zijn toegestaan is verminderd van 15 dagen (3 evenementen van 5 dagen) naar maximaal 10 dagen, te verdelen over maximaal 3 evenementen;

  • 11

    Bij evenementen is het maximum aantal bezoekers per dag verlaagd van “1.350 bezoekers” naar “850”;

  • 12

    Bij evenementen is het gezamenlijk aantal bezoekers per kalenderjaar verlaagd van “10.000 bezoekers” naar “6.500”;

  • 13

    Het benodigde aantal parkeerplaatsen tijdens evenementen is vastgelegd;

  • 14

    Toegevoegd is de voorwaarde dat de horeca ter plaatse van het perceel Oortjespad 3 gedurende evenementen alleen ten dienste van het evenement mag worden geëxploiteerd;

  • 15

    Het gebied waar evenementen zijn toegestaan is verkleind;

  • 16

    De formulering van een aantal regels is aangepast ter verduidelijking;

  • 17

    De toelichting is in overeenstemming gebracht met de staat van wijzigingen

  • 18

    De zienswijzenrapportage is opgenomen in de toelichting inclusief een aantal bijlagen waaronder een aanvullend bodemonderzoek, geurtoets, een geactualiseerde natuurtoets en aanvullend verkeersonderzoek.

 

Inzien

Alle relevante stukken kunt u tijdens de genoemde termijn in de hal van het stadhuis en bij het Omgevingsloket (alleen op afspraak) inzien. Adres: Blekerijlaan 14 te Woerden.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.woerden.nl > Documenten en publicaties > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding.

 

Beroep instellen

Tijdens de beroepsperiode (28 januari 2016 tot en met 9 maart 2016) kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, kunnen ook beroep instellen. Wat betreft de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen ongeacht of hij eerder een zienswijze heeft ingediend.

 

Schorsing Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Naar boven