Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Aansluitingsweg Bergstraat – De Hoogt”

Logo Loon op Zand

NL.IMRO.0809.BPBergstraatHoogt-VG01

 

Het college van burgemeester en wethouders van Loon op Zand maakt ter voldoening aan het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 27 juni 2016 het bestemmingsplan “Aansluitingsweg Bergstraat – De Hoogt” gewijzigd (alleen de toelichting) heeft vastgesteld. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 21 juli 2016 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage.

Inhoud

Het bestemmingsplan “Aansluitingsweg Bergstraat – De Hoogt” heeft alleen betrekking op de bestemming “Verkeer” ter plaatse van de aanwezige aansluitingsweg. Het plangebied wordt begrensd door de Bergstraat, De Hoogt en het Lijkpad te Loon op Zand.

A angebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen wijzigingen aangebracht.

In de toelichting, het verkeerskundig onderzoek uitgevoerd door GoudappelCoffeng zijn in het vastgesteld bestemmingsplan de volgende zaken aangepast:

  • ETW is niet expliciet benoemd als afkorting. Afkorting is verduidelijkt (Blz. 13);

  • In de laatste alinea staat bij de eerste opsommingsteken staat in de tweede zin, tweemaal het woord is (Blz. 13);

  • Verwezen wordt naar het onderzoek van 16 december 2013. In dit onderzoek is uitgegaan van 3.109 MVT op de nieuwe verbindingsweg. Volgens scenario 2 met bussluis zou dat in dit rapport 4.000 zijn. Dat levert ca. +1 dB ten opzicht rapport 2013 (Blz. 16);

  • Er wordt voor de Hoogt 7 berekend op 7,5 meter hoogte. De Hoogt 7 heeft echter geen 2e verdieping (Blz. 21);

  • Er wordt over overdrachtsmaatregelen gesproken. Ter plaatse van de kruising is nu al sprake van een schutting en coniferenhaag. Aan de andere kant is de op de hoek Gerlachusstraat-Hoge Steenweg sprake van een grote lange blinde gevel;

  • Gezien de berekende geluidsbelasting moet rekening worden gehouden met noodzakelijke aanpassing van de gevel van deze twee woningen. En ook voor de woning de Hoogt 7 is er nog kans op (beperkte) aanpassing in de vorm van geluid gedempte ventilatievoorziening voor de 1e verdieping (Blz. 24);

  • In de samenvatting lijkt het zo dat er een spreiding is van verkeersintensiteiten. Maar bedoeld wordt 2900mvt noord en 3700mvt zuid (Blz. 30);

  • In de Bijlage staat de Hoge Steenweg op 50 km/uur. De Hoge Steenweg wordt 30km/u hiervoor is reeds een verkeersbesluit genomen (Blz. B1-4);

  • Correctie artikel 110g Wet geluidshinder, Bij 30 km/uur wegen is dat niet voorgeschreven. Dus bedoeld wordt dat dit wel uitgevoerd wordt om te kunnen toetsen aan de richtwaarden (Blz. B1-4).

Inzage

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Aansluitingsweg Bergstraat – De Hoogt” en de daarbij behorende stukken inzien van donderdag 21 juli 2016 tot en met woensdag 31augustus 2016 in Het Klavier, Anton Pieckplein 1 in Kaatsheuvel. Maak hiervoor een afspraak via het telefoonnummer 0416-289111 of bij de receptie in Het Klavier. Bekijk het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ook via www.loonopzand.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Wel moet worden opgemerkt dat er geen beroep mogelijk is tegen wijzigingen die zijn aangebracht in de toelichting van het bestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage, moet worden ondertekend en bevat ten minste:

  • -

    de naam en adres van de indiener;

  • -

    de dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • -

    de gronden van het beroep.

V erzoek om voorlopige voorziening en inwerkingtreding bestemmingsplan

Voor degenen die het recht toekomt om beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan, is het mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien een verzoek om voorlopige voorziening gedurende de beroepstermijn wordt gedaan, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Indien geen verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, treedt het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

Naar boven