Ontwerpbestemmingsplan “Sittard Zuid”.

Logo Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat zij hebben ingestemd met het bestemmingsplan “Sittard Zuid”, dat ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening in ontwerp ter visie ligt.

Het plangebied komt nagenoeg geheel overeen met het geldende en uit 2006 daterende bestemmingsplan Sittard Zuid. Het plangebied ligt in het zuidelijke deel van de kern Sittard. Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Middenweg aan de zuidkant, de Heerlenerweg en Leyenbroekweg aan de oostkant, de Jubileumstraat, Beukenlaan, Parklaan, Holleweg, Monseigneur Rijckersstraat en Monseigneur Canoystraat aan de noordzijde en de spoorlijn Sittard – Heerlen aan de westzijde.

Het nieuwe bestemmingsplan is gericht op het behouden en beheren van de bestaande ruimtelijke situatie.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 juli 2016 gedurende 6 weken (dus tot en met 28 augustus 2016) ter inzage bij de balie Vergunningen van de Stadswinkel Geleen (stadhuis, Markt 1). Het plan is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de hierboven genoemde termijn kan eenieder mondeling of schriftelijke zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Sittard-Geleen, Postbus 18, 6130 AA Sittard. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met het team Gebiedsontwikkeling, tel. 046-4778738.

 

15 juli 2016

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven