Onherroepelijk bestemmingsplan Leidsenhage

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, het bestemmingsplan Leidsenhage, vastgesteld door de gemeenteraad op 15 september 2015, onherroepelijk is geworden met ingang van 14 juli 2016.

Gedurende de beroepstermijn is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepsschrift is echter ongegrond verklaard.

Plangebied

Het gebied waar het nieuwe bestemmingsplan op van toepassing is, wordt (globaal) begrensd door de Heuvelweg, de Banninglaan, de Noordsingel en het Zijdepark.

Inhoud

De eigenaren en de gemeente zijn van plan het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam te herontwikkelen. De opgave is een deel van de bestaande winkels en het kantoor te slopen, nieuwe winkels te bouwen en een groot deel van het bestaande winkelcentrum te renoveren. Door deze integrale herontwikkeling wordt het bestaande winkelcentrum weer toekomstbestendig gemaakt en krijgt het weer zijn plek als regionaal winkelcentrum.

Deze herontwikkeling past niet binnen in het voorheen geldende bestemmingsplan ‘Leidsenhage 1997’. Het onherroepelijke bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied.

Inzien bestemmingsplan

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar via:

Leidschendam-Voorburg, 20 juli 2016

Naar boven