Gemeente Cuijk - Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Snelfietsroute Cuijk – Mook’ en voorgenomen herbegrenzing EHS bij het Ganzenbosje

Logo Cuijk

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Snelfietsroute Cuijk – Mook’ met alle daarop betrekking hebbende stukken vanaf 27 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het doel van het bestemmingsplan is het (planologisch) mogelijk maken van de snelfietsroute en -brug op het grondgebied van de gemeente Cuijk. Hiervoor is alleen een herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010’ noodzakelijk. Dit betreft het gedeelte van het tracé waar binnen de geldende bestemming geen snelfietsroute c.q. verkeersbestemming is toegestaan. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de gemeentegrens met de gemeente Mook en Middelaar en aan de zuidzijde door de Galberg (5431 KZ en 5433 KA, KC en KH). Er wordt hiervoor geen ontwerpexploitatieplan in procedure gebracht.

Het overige gedeelte van de snelfietsroute op het grondgebied van de gemeente Cuijk tussen het station Cuijk en de Galberg te Cuijk kan geheel in overeenstemming met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen worden gerealiseerd.

Voor dit bestemmingsplan c.q. realisering van de snelfietsroute is - ingevolge het bepaalde in de artikelen 5.5 en 36.5 van de Verordening ruimte Noord-Brabant 2014 - een kleinschalige ingreep in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) benodigd nabij het aan de Galberg te Cuijk gelegen Ganzenbosje. Tevens is hiervoor een door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant te besluiten herbegrenzing van de EHS noodzakelijk, voor wat betreft het aangrenzende perceelgedeelte, ter grootte van circa 700 m², waarop zich geen bomen bevinden.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan gedurende de inzagetermijn van 27 januari tot en met 8 maart 2016 op de volgende manieren inzien:

  • -

    digitaal op www.Cuijk.nl onder ‘Bestemmingsplannen’ en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1684.18BPsnelfietsroute-ON01;

  • -

    analoog bij de publieksbalie tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken.

Gedurende voornoemde termijn kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en/of de voorgenomen herbegrenzing van de EHS nabij het Ganzenbosje naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Cuijk, Postbus 7,

5360 AA Grave. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 0485 – 460 300.

Op dinsdag 2 februari 2016 vindt tussen 19.30 uur en 21.00 uur een inloopavond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis te Cuijk. Tussen deze tijdstippen kunt u vrij binnenlopen om vragen te stellen over het ontwerp bestemmingsplan. Een op een kunt u aan de aanwezige ambtenaren of wethouder vragen stellen en zullen zij informatie verstrekken. U bent van harte welkom. Tijdens deze avond wordt het ontwerpbestemmingsplan niet algemeen toegelicht en het betreft ook geen formele inspraakavond.

Grave, 26 januari 2016

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven