Ontwerp wijzigingsplan "Gasteren Dorp, woningbouwlocatie Gasteren 3e fase

Logo Aa en Hunze

(afronding Bosakkers) ” ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp wijzigingsplan en ontwerpbesluit tot vaststelling van het wijzigingsplan “Gasteren Dorp, woningbouwlocatie Gasteren 3e fase (afronding Bosakkers)” met ingang van 21 juli 2016 gedurende 6 weken ter inzage ligt.

Het wijzigingsplan gaat voorzien in de realisatie van maximaal 9 vrijstaande en/of halfvrijstaande woningen op het perceel, kadastraal bekend Anloo, sectie S, nr. 615 (gedeeltelijk) en plaatselijk bekend als ‘afronding van de Bosakkers’ te Gasteren.

Ter inzage

Het ontwerp wijzigingsplan met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Dit ontwerp wijzigingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Ontwerp’) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen met ingang van 21 juli 2016 gedurende 6 weken schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen tijdens kantoortijden na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) 267 797 (tot 8 augustus 2016) en (0592) 267 718 (vanaf 8 augustus 2016).

Ontwerp notitie ‘Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

Vanwege de ligging van het plangebied en de uitkomst van het inrichtingsplan “Landschappelijke inpassing laatste fase Bosakkers Gasteren” (medio 2012 ontwikkeld door Werkgroep Bosakkers in samenwerking met BOKD) acht de gemeente het gewenst om, in de lijn van ons welstandsbeleid, nadere eisen te stellen ten aanzien van beeldkwaliteit van de te realiseren bebouwing. Deze nadere eisen zijn verwoord in de notitie ‘Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3e fase” en dienen, om rechtskracht te verkrijgen, formeel vastgesteld te worden door de gemeenteraad. Na vaststelling geldt deze notitie als toetsingskader voor bouwplannen

Ter inzage

Het ontwerp van de notitie ‘Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3e fase” ligt vanaf 21 juli 2016, gelijktijdig met het ontwerp wijzigingsplan "Gasteren Dorp, woningbouwlocatie Gasteren 3e fase (afronding Bosakkers)”gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten en is ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Ontwerp’).

Zienswijzen

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerp notitie ‘Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3e fase”

naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) – 267 898 of bij geen gehoor (0592) – 267 718 (vanaf 8 augustus 2016).

Naar boven