Vastgesteld bestemmingsplan ‘Jan Sluytersstraat, eerste herziening (correctie regeling parkeren Woongebied)’

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Jan Sluytersstraat, eerste herziening (correctie regeling parkeren Woongebied)’ (NL.IMRO.0796.0002329-1401) met ingang van 18 juli 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ‘Jan Sluytersstraat, eerste herziening (correctie regeling parkeren Woongebied)’ op 12 juli 2016 vastgesteld.

Het bestemmingsplan is een reparatieplan. Het plan houdt een correctie in van de wijze van regeling van het parkeren van de bestemming Woongebied van het bestemmingsplan ‘Jan Sluytersstraat’. De grenzen van het plan zijn globaal de grenzen van de voormalige sportvelden van het Jan Sluyterscomplex. Het plangebied wordt aan de west-, noord- en oostzijde begrensd door de houtwallen rondom deze voormalige sportvelden. Aan de zuidzijde wordt het gebied begrensd door de sloot langs de Aadijk.

Op 15 december 2015 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Jan Sluytersstraat’ vastgesteld. Tegen dit besluit is beroep ingediend. Op 12 mei 2016 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan en is één onderdeel van het beroep gegrond verklaard.

Naar aanleiding van deze uitspraak is een reparatieplan opgesteld waarin rekening houdend met de uitspraak van de Afdeling een correctie is opgenomen in het plan voor de wijze van regeling van het parkeren.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft een termijn van 16 weken gesteld om tot een nieuw besluit te komen en aangegeven dat dit besluit niet overeenkomstig afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hoeft te worden voorbereid.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

Beroep tegen het bestemmingsplan?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Het instellen van beroep is uitsluitend mogelijk tegen de onderdelen die deel uitmaken van het reparatieplan.

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Op de procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een beroepschrift versneld behandelt. Dit betekent ook dat u binnen de beroepstermijn alle beroepsgronden moet aangeven. Als u uw beroepsgronden later indient, dan zijn ze niet-ontvankelijk.

Naar boven