Bestuurlijk lus bestemmingsplan Huis- en tuinboulevard

Logo Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeenteraad op 7 juli 2016 het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan “Huis- en tuinboulevard” gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 20 april 2016 met zaaknummer 201504790/1/R1, inzake het eerdere vaststellingsbesluit van de gemeenteraad d.d. 30 april 2015.

 

Bestuurlijke lus

De Afdeling bestuursrechtspraak heeft de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast (afdeling 8.2.2a van de Algemene wet bestuursrecht). De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het vaststellingsbesluit d.d. 30 april 2016 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw hoeft te worden doorlopen.

 

Wijziging ten opzichte van het eerdere besluit

De wijziging betreft de planregels en de verbeelding. Op de verbeelding is de locatie van de calamiteitenweg aangeduid. In de planregels is een definitie opgenomen wat onder een calamiteitenweg moet worden verstaan. De in de oorspronkelijke planregels opgenomen koppeling tussen detailhandel en de calamiteitenweg is losgelaten. De calamiteitenweg is niet meer als voorwaardelijke verplichting gesteld. De calamiteitenweg is aanwezig en is door middel van een overeenkomst vastgelegd.

De tweede wijziging heeft betrekking op de afwijkende parkeernorm die geldt voor de bestemming “horeca”.

 

Stukken inzien

U kunt het raadsbesluit en het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting inzien vanaf dinsdag 19 juli 2016 gedurende zes weken (dus tot en met 29 augustus 2016) bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen. Tevens zijn de stukken in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1883.huistuinboulevard.VA02

 

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden, die door de wijzigingen in hun belangen worden geraakt, kunnen tegen het vaststellingsbesluit met ingang van 18 juli 2016 tot en met 29 augustus 2016 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 30 april 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Huis- en tuinboulevard” hoeven dat niet opnieuw te doen. Ingevolge artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht heeft hun beroep van rechtswege mede betrekking op het besluit tot wijziging van het eerder bestreden besluit.

 

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien u niet op de uitspraak van de Raad van State kunt wachten, kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven