Vastgesteld bestemmingsplan Paraplu Herziening Kleinschalige Kinderopvang

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 21 juli 2016 tot en met 31 augustus 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

 

 

 

- het bij raadsbesluit van 22 juni 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Paraplu Herziening Kleinschalige Kinderopvang.

 

Inhoud

Kinderopvang komt in de gemeente Deventer voor in verscheidene vormen, zoals kinderdagverblijven, BSO en gastouderopvang. Bestaande kleinschalige kinderdagopvang, welke plaatsvindt in woningen, is echter in strijd met het bestemmingsplan. Kinderopvang past niet binnen een woonbestemming indien dit niet specifiek als toegestaan gebruik in het bestemmingsplan is aangemerkt. De gemeente wil echter de verschillende voorzieningen van kinderopvang zoveel mogelijk faciliteren. Om deze kleinschalige kinderopvang, tot maximaal 6 kindplaatsen, in woningen mogelijk te maken is een paraplubestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan is van toepassing op het hele grondgebied van Deventer waar de geldende bestemmingsplannen reeds digitaal zijn ontsloten. Het overige gebied valt binnen het bestemmingsplan “Digitalisering overige bestemmingsplannen”. In dat bestemmingsplan is dezelfde regeling voor kleinschalige kinderopvang opgenomen, zodat deze regeling voor de hele gemeente gaat gelden.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P288-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P288-/NL.IMRO.0150.P288-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekszaken, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het bestemmingsplan ‘Paraplu Herziening Kleinschalige Kinderopvang’ ligt van donderdag 21 juli 2016 tot en met woensdag 31 augustus 2016 ter inzage.

Van vrijdag 22 juli tot en met donderdag 1 september kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven