Bestemmingsplan “Zevenend-Postiljon 2015”

Logo Laren

De gemeenteraad van Laren heeft op 29 juni 2016 het bestemmingsplan “Zevenend-Postiljon 2015” (NL.IMRO.0417.ZevenendPostiljon-Va01) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt grotendeels aan de oostkant van de gemeente en wordt globaal begrensd door de Gooiergracht aan de oostkant van de gemeente, Postiljon/Elzingapark/Rueterlaan aan de zuidkant, Zevenenderdrift aan de westkant en de Eemnesserweg aan de noordkant van de gemeente.

Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling van de plangebieden van de vigerende bestemmingsplannen “Zevenend” en “Postiljon”.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn onder meer de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • 1.

    Zevenend 67 heeft de bestemming detailhandel gekregen.

  • 2.

    Op de verdieping van het pand Kloosterweg 39 zijn 3 appartementen toegestaan.

  • 3.

    De nokhoogte van het Janshuis is aangepast van 12 tot 10 meter. Van de 4 te bouwen grondgebonden woningen zijn de goot- en nokhoogte aangepast naar 4 en 8 meter. De bouwvlekken voor de appartementen en woningen zijn verschoven.

  • 4.

    De bouwvlek van Melkweg 68 is verschoven.

  • 5.

    De gronden naast Zevenend 89a krijgen een woonbestemming voor bijgebouwen.

  • 6.

    De bestemming van de bedrijfspanden Zevenend 45a, 47a, 49 en 51a krijgen een woonbestemming.

  • 7.

    Zevenend 33a en 33b hebben de bestemming wonen gekregen.

  • 8.

    De percelen naast Van Ervendorenspark 10 krijgt de mogelijkheid tot het bouwen van 10 en 1 woningen.

  • 9.

    De bouwpercelen Tabakspaadje 3 en 5 verschuiven.

  • 10.

    De bestemming van Jordaan 13/13b wordt gewijzigd in detailhandel.

 

Procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen liggen met ingang van 19 juli 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Bouwen en vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hiervoor uitsluitend terecht op afspraak. Neemt u hiervoor telefonisch contact op met de BEL Combinatie 14 035. Tevens is het bestemmingsplan  te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Indienen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

- een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan;

- een belanghebbende tegen de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en

- een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

 

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

  

Laren, 15 juli 2016

 

Naar boven