Vaststelling bestemmingsplan ‘Inbreidingslocaties Geldrop- Mierlo” 

Logo Geldrop-Mierlo

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 14 december 2015 het bestemmingsplan ‘Inbreidingslocaties Geldrop-Mierlo’ gewijzigd vastgesteld heeft.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op diverse inbreidingslocaties binnen de gemeente. Het betreft de volgende locaties:

 

Talingstraat

Centrum West

Ellenaar

Vesperstraat

Bisschop van Mierlostraat (Loeswijkschool)

Dorpsstraat (Johannesschool)

Waleweinlaan

Willem Barentszweg (De Bron)

Strabrechtcollege

Molenstraat.

 

De nog te ontwikkelingen gebieden bieden gezamenlijk de mogelijkheid van een gevarieerd aanbod van woningen en voorzieningen. Dit aanbod speelt in op de bestaande behoefte in Geldrop en Mierlo. Voor diverse gebieden bestonden al plannen, zoals voor de Talingstraat, Centrum West en Ellenaar. Voor andere locaties biedt het Integraal Huisvestingsplan (IHP) de aanleiding. Indien dit wordt vastgesteld, dan zouden er op termijn enige schoollocaties vrij komen.De resterende locaties hebben betrekking op overige gronden en gemeentelijk vastgoed waar voor mogelijke toekomstige ontwikkelingen de planologische basis wordt gelegd.

Er is gekozen voor een globale woonbestemming zonder directe bouwtitels. In nog vast te stellen Uitwerkingsplannen moet blijken dat aan de ruimtelijke kaders en onderzoeksverplichtingen uit het bestemmingsplan wordt voldaan. Hierdoor is flexibiliteit mogelijk en zijn ruimtelijke kaders gewaarborgd.

 

Met ingang van donderdag 28 januari 2016 ligt het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien van maandag tot en met vrijdag in de publiekshal van het gemeentehuis in Geldrop. Indien u buiten deze tijden de stukken wilt inzien, kunt u daarvoor een afspraak maken met Rosalie de Bont (Afdeling Ruimte) via het telefoonnummer 14 040.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke website www.geldrop-mierlo.nl, en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend in de ontwerp-fase. Tenslotte kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld tegen de onderdelen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

 

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

 

Geldrop-Mierlo, 27 januari 2016

Naar boven