Verleende omgevingsvergunningvoor het oprichten van een kasconstructie aan de Zandheuvelweg 7 in Baarn en zakelijke inhoud exploitatieovereenkomst

Logo Baarn

Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt bekend dat zij op 12 juli 2016 met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor “het oprichten van en kasconstructie met parkeermogelijkheden” op het perceel kadastraal bekend Baarn, sectie C, nummer 1393 en plaatselijk bekend Zandheuvelweg 7 te Baarn.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    Bouw;

  • 2.

    Aanleg (Uitvoeren werk of werkzaamheid);

  • 3.

    Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning heeft vanaf vrijdag 13 mei 2016 voor 6 weken ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn geen zienswijzen ingediend. Er is een definitieve verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad afgegeven.

Geldend bestemmingsplan

Het bouwplan is strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Drakenburgergracht’ omdat de toegestane oppervlakte aan bebouwing wordt overschreden. Omdat het bouwplan strijdig is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, is de aanvraag tevens een verzoek om van het bestemmingsplan af te wijken. Afwijken kan alleen met toepassing van art. 2.12 lid 1 sub a3 van de Wabo.

Exploitatieovereenkomst

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 26 november 2014 besloten om geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins verzekerd zijn. Daartoe is tussen de gemeente en initiatiefnemer een exploitatieovereenkomst gesloten in het kader van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt met ingang van vrijdag 15 juli 2016 gedurende zes weken voor een ieder op het gemeentehuis ter inzage.

Ter inzage

Het besluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken kunt u van vrijdag 15 juli 2016 tot en met donderdag 25 augustus 2016 inzien in het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn. Het besluit is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.OV0066-VG01).

Wilt u beroep instellen ?

Tegen het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen kan binnen zes weken na bekendmaking door belanghebbenden beroep worden aangetekend. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het beroep is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening (schorsing) te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht onder vermelding van voorlopige voorzieningen, postbus 16005, 3500 DA UTRECHT. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de exacte voorwaarden.

 

Naar boven