Vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘Woningbouw Hart voor Maasbree’, en besluit hogere grenswaarden ten behoeve van woningen in de kern van Maasbree, Peel en Maas

Logo Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad van Peel en Maas in de openbare vergadering van 5 juli 2016 het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘Woningbouw Hart voor Maasbree’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Het bestemmingsplan biedt o.a. een planologische regeling voor het herindelen van diverse woningbouwlocaties in de kern van Maasbree. Het plangebied ziet op diverse locaties in het centrum van Maasbree. Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal begrensd door de straten Op de Kemp, De Schout, Broekstraat, Bijendonk en het Kennedyplein.

Het beeldkwaliteitsplan heeft als doel de ruimtelijke kwaliteit van woningbouw in deze gebieden te waarborgen.

Wilt u het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan inzien?

Iedereen kan het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken en het vastgestelde beeldkwaliteitsplan inzien van 21 juli 2016 tot en met 1 september 2016 .

 

  • 1.

    Het bestemmingsplan is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl. het IDN-nummer van het bestemmingsplan is:NL.IMRO.1894.BPL0128

  • 2.

    Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • 3.

    Een papieren versie van het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en het besluit tot wijziging van de bebouwde kom ligt in het gemeentehuis, bij de publieksbalie, tijdens openingstijden ter inzage.

Inhoud besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Binnen het plangebied worden woningbouwlocaties heringedeeld. Op een aantal locaties zal de  geluidsbelasting boven de voorkeurswaarde van 48 dB zal uitkomen. Daarom hebben burgemeester en wethouders op 1 mei 2016 met toepassing van artikel 110c Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vastgesteld.

Wilt u het besluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien?

Het besluit hogere grenswaarde met de bijbehorende stukken ligt tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan van 21 juli 2016 tot en met 1 september 2016 in het gemeentehuis, tijdens openingstijden, bij de publieksbalie ter inzage.

Beroepstermijn bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde

De beroepstermijn loopt van 22 juli 2016 tot en met 1 september 2016.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het hogere grenswaardebesluit. Belanghebbenden kunnen ook beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op  https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Tegen het vastgestelde beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan of het hogere grenswaardebesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij  de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 4264426.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit tot wijzigen bebouwde komgrens niet. Om dit laatste te bereiken kan gedurende de bezwaartermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ in Roermond.

Panningen, 20 juli 2016

Naar boven