Terinzagelegging ontwerpuitwerkingsplan “’t Haantje West 1”(Sion-’t Haantje), Rijswijk

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het toekomstig westelijk deel van het woongebied van ’t Haantje langs de Prinses Beatrixlaan, gelegen binnen de op 30 september 2014 door de gemeenteraad vastgestelde 1e herziening bestemmingsplan ‘Sion - ’t Haantje’ (gelegen in RijswijkBuiten), een ontwerp uitwerkingsplan is opgesteld. Het voorliggende uitwerkingsplan is concreet bedoeld voor de bouw van maximaal 300 woningen in het gebied tussen de Prinses Beatrixlaan, het Wilhelminapark en de Laan van ‘t Haantje.

Het plan is een uitwerking van de bestemmingen ‘Wonen - Uit te werken - 2’ (W-U-2) en maakt de bestemmingen “Woongebied – 2” mogelijk. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat een aantal nieuwe woningen een geluidsbelasting ondervindt die hoger is dan de voorkeurswaarde door het verkeer op de Prinses Beatrixlaan en Laan van ’t Haantje en het industriegeluid van DSM. Hiervoor zijn hogere grenswaarden noodzakelijk.

Het ontwerp uitwerkingsplan, de ontwerpbeschikking “hogere grenswaarde geluid uitwerkingsplan “’t Haantje West 1” en het ontwerp vaststellingsbesluit liggen met ingang van vrijdag 29 januari 2016 tot en met 10 maart donderdag 2016 ter inzage bij de publieksbalie in de hal van het stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. De stukken zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op NL.IMRO.0603.uwphaantjewest1-ON01).

Gedurende deze termijn kan eenieder zienswijzen op het ontwerp uitwerkingsplan sturen aan het College van B&W, t.a.v. T. Koolstra, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.

Rijswij k, 28 januari 2016

Burgemeester en wethouders,

drs. M. J. Bezuijen ,

burgemeester

A. De Baat,

gemeentesecretaris

Naar boven