Vaststelling bestemmingsplan‘Woonarken – Uiterweg 180’ en bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken’

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 30 juni 2016 het bestemmingsplan ‘Woonarken – Uiterweg 180’ en tevens het daarmee samenhangende bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken’ ongewijzigd heeft vastgesteld. De bestemmingsplannen hebben van 15 oktober tot en met 26 november 2015 voor een ieder als ontwerp ter inzage gelegen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Woonarken-Uiterweg 180’ bestaat uit een perceel achter de lintbebouwing van Uiterweg 180. Het bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken’ ziet op een wijziging op de planverbeelding van het plangebied van het bestemmingsplan Woonarken ter plaatse van de Uiterweg 180.

Doelstelling bestemmingsplan ‘Woonarken- Uiterweg 180’

Het bestemmingsplan ‘Woonarken-Uiterweg 180’ beoogt twee ligplaatsen voor permanente bewoning uit het bij de op dit adres gevestigde jachthaven behorende water te verplaatsen naar het achtergelegen perceel. In de huidige situatie bevinden de woonarken zich in een vrij smalle sloot voor op het perceel.

Doelstelling bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken’

Om te voorkomen dat het aantal woonarken voor permanente bewoning toe kan nemen, dienen de oorspronkelijke ligplaatsen van de planverbeelding behorende bij het bestemmingsplan “Woonarken” te worden verwijderd. Hierin wordt met de eerste herziening van het bestemmingsplan “Woonarken” voorzien.

Procedure

De vastgestelde bestemmingsplannen Woonarken – Uiterweg 180’ (planidentificatiecode: NL. IMRO.0358.09V-VG01) en ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken (planidentificatiecode NL. IMRO.0358.11B-VG01) met bijbehorende stukken liggen van 15 juli tot en met 25 augustus 2016

voor een ieder op de volgende wijze ter inzage:

  • de papieren versies van de bestemmingsplannen zijn in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 te Aalsmeer (openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8:30 en 14.00 en woensdag van 08.30 tot 20.00 uur);

  • de papieren versies van de bestemmingsplannen zijn tevens in te zien bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het Raadhuis Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen (openingstijden balie: maandag, dinsdag en woensdag tussen 8:30 en 15:30, donderdag tussen 8:30 en 16:30 en vrijdag tussen 8:30 en 12:30);

  • De plannen en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.aalsmeer.nl (volg keuzemenu: wonen en leven/ bestemmingsplannen en structuurvisies/bestemmingsplannen).

Beroepsmogelijkheid Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen de vastgestelde bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 1.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven