Ontwerp bestemmingsplan Muldersweg met een paragraaf beeldkwaliteit en Ontwerp geurverordening

Logo Dalfsen

Overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening ligt vanaf 28 januari 2016 bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt Nieuwleusen voor iedereen ter inzage:

  • 1.

    Het ontwerp Bestemmingsplan Muldersweg met daarin een paragraaf beeldkwaliteit Muldersweg

Dit bestemmingsplan voorziet in de bouw van circa 25 woningen en een evenemententerrein in het plangebied Muldersweg. Dit gebied wordt globaal ontsloten aan de oostzijde door de Muldersweg, aan de zuidzijde door de woningen aan het Boekweitland, aan de westzijde het perceel Haverland 1 en aan de noordzijde door agrarische percelen langs de Muldersweg.

De globale indeling van het plangebied is door een stemming op 4 december 2014 door de inwoners van Oudleusen bepaald. Dit plan is een nadere uitwerking van het toen gekozen model.

De in het bestemmingsplan opgenomen paragraaf over beeldkwaliteit vervangt de welstandsnota voor het toetsen van omgevingsvergunningen aan de redelijke eisen van welstand voor dit gebied.

Iedereen kan van 28 januari 2016 tot en met 9 maart 2016 via een brief of mondeling een zienswijze geven over het ontwerpbestemmingsplan. Een brief kunt u sturen naar de gemeenteraad van Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw

B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67. In de zienswijze moet u aangeven over welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze gaat.  

Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

U kunt het ontwerp van het bestemmingsplan en de beeldkwaliteitsparagraaf ook bekijken via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0148.OMuldersweg-on01. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Crisis- en herstelwet

Het bestemmingsplan Mulderweg betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van Bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Raad van State. In de bekendmaking van het vastgestelde bestemmingsplan wordt aangegeven dat de Crisis- en herstelwet wordt toegepast.  

  • 2.

    Ontwerp geurverordening Uitbreidingsgebied Oudleusen gemeente Dalfsen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen maakt bekend dat het ontwerp van de "Geurverordening uitbreidingsgebied Oudleusen gemeente Dalfsen" ter inzage ligt.

Inhoud

De "Geurverordening uitbreidingsgebied Oudleusen gemeente Dalfsen" heeft als doelstelling het vastleggen van beleid op grond van de Wet geurhinder en veehouderij (Wgv) om de uitbreiding van de kern Oudleusen mogelijk te maken. En tevens om de nabijgelegen intensieve veehouderijen niet in hun bestaande rechten te belemmeren  De Wgv geeft de gemeenteraad de bevoegdheid om binnen grenzen zelf normen te stellen voor geurhinder.

Ter inzage

Op basis van de Inspraakverordening liggen de “Gebiedsvisie geur met het ontwerp van de geurverordening uitbreidingsgebied Oudleusen gemeente Dalfsen” voor alle belanghebbenden ter inzage.

Deze stukken liggen met ingang van 28 januari 2016 tot en met 9 maart 2016 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen. Een ieder kan op zijn verzoek, tegen betaling van de kosten, een afschrift krijgen van genoemde stukken. Op verzoek kan er een plattegrond van de situatie worden verkregen.

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen alle belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun reactie over de geurverordening naar voren brengen. Uw reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Dalfsen, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen. Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Eekhof, tel. (0529) 48 82 67.

Dalfsen, 27 januari 2016

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen.

 

Naar boven