Vastgesteld wijzigingsplan “Zeldertseweg 73-75”

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het wijzigingsplan ‘Zeldertseweg 73-75’ is vastgesteld. Met ingang van 28 januari 2016 ligt dit plan ter inzage.

Inhoud van het plan

Met het wijzigingsplan Zeldertseweg 73-75 is het gebruik van de voormalige agrarische bedrijfswoning als burgerwoning vastgelegd. Hiervoor is de agrarische bestemming gewijzigd naar een woonbestemming. Binnen deze woonbestemming is de mogelijkheid opgenomen voor een tweede woning, namelijk de ter plaatse aanwezige historisch waardevolle tabaksschuur. Deze wordt gerestaureerd en verbouwd tot woning. De bij het erf behorende weilanden behouden een agrarische bestemming, echter zonder dat daar gebouwd mag worden. Het geheel wordt landschappelijke ingepast.

Procedure

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt vanaf donderdag 28 januari 2016 met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het wijzigingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (klik op ‘zoeken in alle plannen via de kaart’ en vervolgens op het gebiedsdeel Buitengebied West).

Vanaf vrijdag 29 januari tot en met donderdag 10 maart 2016 kunnen belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerp wijzigingsplan, een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift moet griffierecht betaald worden. Meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht is te vinden via www.raadvanstate.nl/onze_werkwijze/bestuursrechtspraak, of anders per telefoon via nummer 070 - 426 44 26.

Het besluit van het college treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven