WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

bestemmingsplan

Sanering glastuinbouw cluster Achterstrypseweg 5 Rockanje

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 5 juli 2016 het bestemmingsplan Sanering glastuinbouw cluster Achterstrypseweg 5 Rockanje gewijzigd heeft vastgesteld.

De stukken liggen met ingang van 28 juli 2016 ter inzage. U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.0000bpClusterAchtw-0100. Tot slot kunt u een papieren versie van het plan tijdens de openingstijden bekijken in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan zijn op de percelen Kleidijk 11-13 Oostvoorne en Achterstrypseweg 5 Rockanje de mogelijkheden voor een glastuinbouw- of ander agrarisch bedrijf verwijderd. De kassen en andere bedrijfsgebouwen worden gesloopt. De bestaande bedrijfswoningen zijn omgezet naar een burgerwoning. Ter compensatie voor de sanering zijn verder op de locatie Achterstrypseweg mogelijkheden geboden voor in totaal zeven nieuwe vrijstaande woningen. Op de locatie Kleidijk zijn geen nieuwe woningen mogelijk gemaakt.

Instellen beroep en verzoek voorlopige voorziening

Op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht kan met ingang van 29 juli 2016 gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit van de raad. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze op de ontwerpstukken in te dienen. Ook kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen zoals die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad zijn aangebracht.

Een beroepschrift richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden (griffierecht).

Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Dit kan alleen worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. Hiervoor moet binnen de termijn van de terinzagelegging van het vastgestelde plan beroep worden ingesteld, daarnaast moet ook een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (op het bovengenoemde adres). Wanneer om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Rockanje, 27 juli 2016

Burgemeester en wethouders van Westvoorne,

de secretaris, Rob Beek

de burgemeester, Peter de Jong

Naar boven