Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Koningin Julianaweg 30

Logo Leusden

De gemeenteraad heeft op 6 juli 2016 het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Koningin Julianaweg 30 gewijzigd vastgesteld. De wijziging betreft een aanpassing in de regels bij mantelzorg. De regels voor mantelzorg zijn aangepast in overeenstemming met de huidige regeling voor mantelzorg in het bestemmingsplan Buitengebied 2009.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken, ligt met ingang van donderdag 14 juli tot en met woensdag 24 augustus 2016 ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeente. Het omgevingsloket is open op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur of maak een afspraak via www.leusden.nl.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken kunt u digitaal raadplegen via internet op: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.162-0401

De officiële bronbestanden kunt u downloaden op:

www.leusden.nl/durp/plans/NL.IMRO.0327.162-/NL.IMRO.0327.162-0401

Het bestemmingsplan

Het plangebied omvat de gronden die deel uitmaken van het perceel Kon. Julianaweg 30 te Achterveld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het verplaatsen van de woning richting de Modderbeek. De bestaande woning - met bijbehorende bouwwerken – zijn al gesloopt.

Hogere grenswaarden geluidsbelasting

Het geluidniveau op de gevels van nieuw te realiseren gebouwen (waarin gewoond mag worden) moet voldoen aan het wettelijke niveau. Dit wordt ook wel de voorkeursgrenswaarde genoemd. De voorkeursgrenswaarde voor geluid op de gevel is 48 dB.

De voorkeursgrenswaarde voor geluid voor de nieuw te realiseren woning is hoger dan 48 dB. Voor deze woning moet een hogere grenswaarde worden verleend. De berekende waarden blijven onder de maximale ontheffingswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai (58 dB). De hogere grenswaarde wordt verleend voor de berekende geluidbelastingen.

Beroep

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel belanghebbenden wie niet verweten kan worden dat de zienswijze niet tijdig is ingediend, kunnen gedurende de bovengenoemde termijn schriftelijk beroep instellen. Daarnaast kan iedereen beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht. Het beroep kan worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet afzonderlijk worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

Kijk voor meer algemene informatie op www.leusden.nl/bestemmingsplannen

Naar boven