Gewijzigd vastgesteld reparatieplan bestemmingsplan ‘Buitengebied’, gemeente Echt-Susteren

Logo Echt-Susteren

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft in zijn vergadering van 6 juli 2016 het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ gewijzigd vastgesteld.

 

Bestemmingsplan

Het plangebied omvat het gehele gemeentelijke buitengebied uitgezonderd het Grensmaasgebied.

 

Er is sprake van een aantal fouten/omissies in de planregels en op de verbeeldingen van de bestemmingsplannen die tijdens de actualisatieronde zijn herzien. Het is wenselijk om deze fouten/omissies te corrigeren via een reparatieplan.

 

Nu ligt concreet het reparatieplan bestemmingsplan ‘Buitengebied’ voor. Op de te repareren delen na verandert er inhoudelijk niets aan de planregels of de verbeelding. De eerder gemaakte afwegingen in het voorgaande plan zijn nog actueel, waarmee is voldaan aan een goede ruimtelijke ordening. 

 

Gewijzigde vaststelling

Naar aanleiding van ingediende zienswijzen en een aantal ambtshalve wijzigingen is het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Meer informatie hierover is te vinden in het ‘Zienswijzenrapport en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Buitengebied’ behorende bij het raadsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 15 juli 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het bestemmingsplan via de website van de gemeente Echt-Susteren (www.echt-susteren.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • -

    een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Echt-Susteren, 14 juli 2016

Naar boven