Bestemmingsplan Joure – Sluisdijk ongewijzigd vastgesteld (inclusief welstandscriteria)

Logo De Fryske Marren

Met ingang van 15 juli 2016 ligt gedurende zes weken het op 29 juni 2016 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Joure – Sluisdijk met de bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Sluisdijk te Joure en een deel van de groenzone die hierop aansluit. Het betreft het terrein van voormalig zorgcentrum Vegelinshof.

Welstandscriteria

Voor de ontwikkeling van het plangebied zijn welstandscriteria opgesteld. Deze welstandscriteria gaan in op de gewenste kwaliteit en situering van de te realiseren bebouwing. Deze welstandscriteria zijn tegelijk met het bestemmingsplan vastgesteld en maken nu deel uit van de Welstandsnota van de gemeente.

Doel

Het bestemmingsplan beoogt een nieuw woon- en zorgcomplex mogelijk te maken. Hierin worden een woonzorgafdeling, kantoren voor thuiszorgorganisaties, een apotheek, medische praktijkruimten, een wijkcentrum en 20 appartementen voorgesteld.

Waar ter inzage

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit tot vaststelling met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis te Joure (Herema State 1)

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88)

Informatie over het bestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op deze site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via welke het bestemmingsplan zelf is te bekijken. U kunt het bestemmingsplan ook direct bekijken via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.1940.BPJRE16SLUISDIJK-VA01.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Ook bestaat de mogelijkheid om, naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij adviseren belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Tegen het besluit tot het vaststellen van de wijziging van de Welstandsnota staat geen beroep open. De wijziging van de Welstandsnota treedt in werking op de dag volgende op die van deze bekendmaking.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dit verzoek is beslist.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling ruimtelijke ontwikkeling of de afdeling vergunningen, veiligheid en handhaving via telefoonnummer 14 05 14.

Naar boven