Vastgesteld bestemmingsplan Zuidwende 4

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat, op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad in de vergadering van 4 juli 2016 het bestemmingsplan Zuidwende 4 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan Zuidwende 4 maakt het mogelijk 3 nieuwe woningen te bouwen op dit perceel. De woningen worden ingepast in de omgeving door een landschappelijke buffer tussen de Ambachtsezoom en de woningen toe te voegen. Tevens blijven de watergangen in tact. Naast een goede inpassing zorgt dit plan ervoor dat de gemeente een inspanningsverplichting met de eigenaar nakomt. De woningen worden ontsloten via de bestaande toegangsweg op de Zuidwende.

Stukken ter inzage

Van donderdag 14 juli 2016 tot en met woensdag 24 augustus 2016 ligt het vastgesteld bestemmingsplan 'Zuidwende 4' ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen op de volgende locatie:

  • 1.

    Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl zijn de bestanden geplaatst met identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0531.bp19Zuidwende4-3001

  • 2.

    Op de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl onder de naam bestemmingsplan Zuidwende 4 en in de rubriek ‘bestemmingsplannen’ onder ‘ík woon’, ‘ruimtelijke projecten’ vindt u de pdf-bestanden onder de kop ‘in procedure’. De papieren versie ligt in het informatiecentrum van het gemeentehuis in Hendrik-Ido-Ambacht, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht, tijdens openingstijden.

  • 3.

Indienen beroep en verzoek om voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • 2.

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen;

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn van zes weken een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Hendrik-Ido-Ambacht 13 juli 2016

Naar boven