Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan “Wijngaardtuin”, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Wijngaardtuin met identificatienummer NL.IMRO.0392.BP1120009-on01. Verder hebben burgemeester en wethouders van Haarlem besloten het ontwerp werpbeeldkwaliteitsplan “Wijngaardtuin” vrij te geven voor de inspraak.

Het plangebied van bestemmingsplan Wijngaardtuin ligt in de binnenstad van Haarlem. Het plangebied wordt begrensd door de Morinnesteeg, Ceciliasteeg, de Jansstraat, de Noorder Schoolsteeg en de Smedestraat.

Doel

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan geeft kaders voor het gebruik, inrichting en beheer van de bebouwde en de openbare ruimte, waaraan alle toekomstige initiatieven in en rond de tuin aan zullen worden getoetst. De stedenbouwkundig-landschappelijke en cultuurhistorische criteria vormen een aanvulling op de Nota Ruimtelijke Kwaliteit.

Het ontwerpbestemmingsplan biedt een actueel juridisch-planologisch kader, waarbij het gewenste gebruik en bebouwingsmogelijkheden worden vastgelegd aan de hand van het beeldkwaliteitsplan.

Ter inzage

Beide ontwerpbesluiten met de bijbehorende stukken kunnen worden geraadpleegd:

Zienswijzen en inspraakreacties

Gedurende de inzagetermijn kan eenieder zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Haarlem. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden reageren op het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. Dit kan digitaal via het emailadres antwoord@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen en inspraakreacties stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. . dhr. K. Glas. Uw zienswijze of inspraakreactie dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het bestemmingsplan. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023- 511 3545 (b.g.g. op tel. 023-511 3551).

Naar boven