Medemblik, vaststelling bestemmingsplan “Herziening winkelcentrum de Boogerd”

Logo Medemblik

De gemeenteraad van Medemblik heeft in de vergadering van 7 juli 2016 het bestemmingsplan “Herziening winkelcentrum de Boogerd” gewijzigd vastgesteld. Op deze pagina vindt u meer informatie over het vastgestelde bestemmingsplan. Zo leest u onder meer hoe u het bestemmingsplan kunt bekijken, hoe u bezwaar kunt maken en vanaf welke datum het geldt.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan voorziet in de vestiging van een lunchroom met bijbehorend terras in het centrumgebied. Daarnaast is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor een mogelijke uitbreiding van de opslagruimte van de aanwezige supermarkt indien dat bijdraagt tot een optimalisatie van de parkeer- en bevoorradingssituatie.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

De plaats van de te bouwen lunchroom is in overleg met de aangrenzende winkeleigenaren iets van de huidige winkelbebouwing af gesitueerd en een paar meter naar het zuiden opgeschoven. Hiermee wordt ruimtelijk een betere uitstraling aan de westzijde van het winkelcentrum bereikt.

Bestemmingsplan bekijken?

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien vanaf 15 juli tot 27 augustus 2016. Dat kunt u op verschillende manieren doen.

• Het bestemmingsplan staat op de website ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op de naam van het bestemmingsplan of op het identificatienummer: NL.IMRO.0420.BPKWOGHZDEBOOGERD-VA01.

• Het bestemmingsplan staat op de website www.medemblik.nl/bestemmingsplannen bij ‘Bestemmingsplannen in procedure’. Hier kunt u het bestemmingsplan openen met de viewer.

• Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis van Medemblik bij het Klantcontact Centrum, Dick Ketlaan 21 in Wognum. Het Klant Contact Centrum is op maandag en woensdag geopend van 9.00 tot 20.00 uur en op de overige werkdagen van 9.00 tot 14.00 uur.

Reageren op het plan en besluit?

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad, kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan.

U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

• U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad.

• U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

• U wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp.

Hoe stelt u beroep in?

U gaat in beroep door een brief te sturen aan de Raad van State. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Dit is de beroepstermijn. De beroepstermijn is van 15 juli tot 27 augustus 2016. Stuur uw brief voor 27 augustus 2016 naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl.

Voor het instellen van beroep bij de Raad van State moet u betalen. Dit is het zogenaamde griffierecht. Voor particulieren bedraagt dit € 167,-. Voor niet-particulieren (stichtingen, verenigingen, bedrijven etc.) bedraagt dit € 331,-.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het bestemmingsplan treedt in werking op 27 augustus 2016. Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.

Heeft u op tijd beroep ingesteld en wilt u niet dat het bestemmingsplan in werking treedt op 27 augustus 2016? Dan moet u een ‘verzoek om voorlopige voorziening’ indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is een aparte procedure waarin de voorzitter het besluit kan nemen om het bestemmingsplan niet in werking te laten treden totdat er een uitspraak is gedaan in uw beroepszaak. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar griffierecht voor betalen.

Naar boven