Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteldEde, hoek Bunschoterweg, Verlengde Amsterdamseweg (Bunschoterhof)

Logo Ede

Op 30 juni 2016 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Ede, hoek Bunschoterweg, Verlengde Amsterdamseweg (Bunschoterhof)gewijzigdvastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2015EDEC0001-0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 14 juli 2016 tot en met woensdag 24 augustus 2016 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen

Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gebied en gevolg

Het plangebied ligt in Ede tussen het Bunschoterpad aan de noordzijde, de Bunschoterweg aan de oostzijde en de Verlengde Amsterdamseweg aan de zuidzijde (het voormalig Paasbergterrein). Het terrein sluit aan de westzijde aan bij het zorgcomplex van Careander en de zijtuin van een vrijstaande woning aan het Bunschoterpad. Het plan maakt (zorg)appartementen mogelijk.

Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.

Wijzigingen op de verbeelding

Ter plaatse van de aanduiding met maatvoering 3 (maximale bouwhoogte van 3 meter) wordt deze gewijzigd in 4 (maximale bouwhoogte van 4 meter).

Wijzigingen op de planregels

Een aantal begripsbepalingen, waaronder ‘bouwmassa’, ‘onderbouw’, ‘overig bouwwerk’, is aangepast en verduidelijkt, zo ook ten aanzien van de wijze van meten wat betreft de ‘breedte, diepte c.q. lengte van een gebouw’. Het gaat hierbij om ondergeschikte wijzigingen.

Artikel 3.1 onder b luidt ‘maatschappelijke voorzieningen, uitsluitend ten behoeve van een zorginstelling’. Hieruit blijkt niet dat een zorginstelling is toegestaan. Dit lid wordt als volgt gewijzigd: ‘een zorginstelling’. De voorzieningen die mogelijk moeten zijn ten behoeve van een zorginstelling blijken reeds uit de begripsomschrijving behorende bij het begrip ‘zorginstelling’, zoals is bepaald in artikel 1. Tevens zijn op grond van dit begrip ook woon/zorgappartementen mogelijk.

Artikel 3.1 onder g is gewijzigd in die zin dat ter plaatse van de aanduiding 'kantoor’ tevens kantoor- en/of praktijkruimte voor ten hoogste twee kantooreenheden is toegestaan.

In artikel 4.2.2 onder b (bestemming Groen) is een woord ‘overige’ toegevoegd.

In artikel 9.1 onder d is de regeling over ondergronds bouwen gewijzigd en luidt nu als volgt:

Voor ondergronds bouwen gelden de volgende bepalingen:

a. ondergronds bouwen is toegestaan;

b. de verticale diepte van ondergronds bouwen mag maximaal 4 m bedragen;

c. bij het berekenen van het maximaal te bouwen oppervlak, wordt de oppervlakte van ondergronds gebouwen mede in aanmerking genomen voor zover deze is gelegen buiten de buitenwerkse gevelvlakken van de bijbehorende bovengrondse gebouwen.

Wijzigingen op de toelichting

De toelichting is op een aantal plaatsen redactioneel en tekstueel ambtshalve aangepast, verduidelijkt en/of geactualiseerd. Het gaat hierbij om ondergeschikte wijzigingen.

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Crisis- en herstelwet

Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift de beroepsgronden moeten aangegeven. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in een eventueel beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Ede, 13 juli 2016.

Naar boven