Verkeersbesluit afsluiten Voorstraat, Simon Stijlstraat en de Sint Jacobstraat t.b.v. de zomermarkten gemeente Harlingen

Logo Harlingen

Datum: 30 juni 2016

Onderwerp: Harlingen, Afsluiten Voorstraat, Simon Stijlstraat en de Sint Jacobstraat t.b.v. de zomermarkten

 

BURGEMEESTERS EN WETHOUDERS VAN HARLINGEN;

Zijn op grond van artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Op grond van het bepaalde in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer kan het bevoegd gezag onder bepaalde omstandigheden tijdelijke verkeerstekens plaatsen of tijdelijke maatregelen uitvoeren.

Motivering:

Uit het oogpunt van

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

is het gewenst om tijdens de zomermarkten in juli en augustus de Voorstraat, de Simon Stijlstraat en de Sint Jacobstraat af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer.

Overwegende dat:

  • de Voorstraat, Simon Stijlstraat en de Sint Jacobstraat in het wegencategoriseringsplan van de gemeente Harlingen de functie van erftoegangsweg binnen de bebouwde kom vervullen;

  • het noodzakelijk is om de Voorstraat, Simon Stijlstraat en de Sint Jacobstraat af te sluiten om de veiligheid te garanderen;

  • de zomermarkten op 7 , 14 , 21 , 28 juli en 4, 11 , 18, 25 augustus 2016 tussen 11:00 en 18:00 uur plaatsvinden;

  • overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer overleg is gepleegd met de de politie Fryslân team Wad en Land en de gemeente Harlingen.

Besluiten:

  • Door het omhooghalen van de beweegbare paal op de Simon Stijlstraat wordt de Simon Stijlstraat tijdelijk afgesloten;

  • Door het omhooghalen van de beweegbare paal op de Sint Jacobstraat wordt de Sint Jacobstraat tijdelijk afgesloten.

Harlingen, 30 juni 2016

namens burgemeester en wethouders

van de gemeente Harlingen

Eddy van der Heide

teamleider Openbare Werken

Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u daartegen binnen zes weken na de datum van verzending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 8860 HA Harlingen. In de linkerbovenhoek van de envelop en brief vermelden: "Bezwaarschrift".

Naar boven